Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés töltött palacsinta párolt zöldséggel

Csirkés töltött palacsinta párolt zöldséggel
Csirkés töltött palacsinta párolt zöldséggel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősöm készített egyszer egy ilyen ebédet, és ellestem a technikát. Soha sem gondoltam volna, hogy ez ennyire laktató, de párom egy haspók, mégis Neki is elég volt másfél darab töltött palacsinta :-D

hozzávalók / 6 adag

Palacsintához

Marinádhoz

Öntethez

ajánlat

Aki szereti a fokhagymás ételeket, akkor bátran lehet tenni bele többet, nem árt neki. A zúzott fokhagyma helyettesíthető tubusos fokhagymakrémmel, de akkor nem kell bele külön sót tenni.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellett felcsíkozzuk. Egy tálban összekeverjük a mustárt és a mézet. Ráöntjük a húsra. A marinádnak teljesen el kell fednie a húst, ezért öntünk rá annyi olajat, amennyi épp elfedi, és összekeverjük. (Nem egy szép látvány... ) Fél napra hűtőbe tesszük.
  2. A padlizsánt kettévágjuk (én ki szoktam venni a magos részét), és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit vékonyan felkarikázzuk. Betesszük egy serpenyőbe, öntünk alá kb. 1 dl vizet. Lassan megpároljuk a zöldségeket. Óvatosan kevergessük, ne törjük össze.
  3. A csirkemellet egy serpenyőbe öntjük. Lassú tűzön megpirítjuk a húst. Ha úgy látjuk, hogy a marinád egy kicsit sok, akkor bátran szedjünk ki belőle kanállal.
  4. A tejfölt kikeverjük, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát présen átnyomva, és kb. 1 tk sót.
  5. Tálalásnál: a palacsinta tésztába beleteszünk 1-2 ek húst, majd feltekerjük. Melléteszünk a párolt zöldségekből, és nyakon öntjük a fokhagymás tejföllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Motyola

Mióta szakács: 2010.02.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött palacsinta csirkével és párolt zöldséggel, mézes-mustáros csirkemell palacsintába töltve, párolt cukkinivel-padlizsánnal körített húsos palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

468
csirkemell filé 1 db
cukkini 2 kis db
padlizsán 1 kis db
tortilla lap 8 db
mustár 10 dkg
virágméz 12.5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 300 g
fokhagyma 1 gerezd
1 kk