Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés töltött paprika

Csirkés töltött paprika
Csirkés töltött paprika
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek hagyományosan zsírosabb disznó- vagy marhahúsból készülő fogásokat csirkéből, és a legtöbb esetben továbbra is nagyon finom, de kalóriaszegényebb, könnyebb a végeredmény. Így van ez a töltött paprikával is, szinte semmi "kárt" nem okoz a csere, ahogyan a rántás teljes kiőrlésű lisztből készítése sem ront rajta egy kicsit sem. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát az olaj felén, majd tegyük félre.
  2. Főzzük a zacskós barna rizst a csomagoláson meghatározottnál öt perccel rövidebb ideig, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Daráljuk le a csirkemellet, majd keverjük össze a tojással, fűszerekkel (a pirospaprika kivételével), hagymával és rizzsel. Töltsük kiskanállal a kicsumázott paprikákba, jól tömködjük is le.
  4. Rendezzük a paprikákat egy mély lábasba. Ha maradt a töltelékből, vizes kézzel formázzunk belőlük gombócokat, ezeket tegyük a paprikák tetejére. Öntsük fel az egészet annyi vízzel, ami éppen hogy elfedi a lábas tartalmát, sózzuk meg, majd mérsékelt lángon kezdjük el főzni. Figyeljünk rá, hogy ne forrjon lobogva, attól széteshet a töltelék.
  5. Nagyjából fél óra után készítsük el a rántást. Felforrósított olajon, alacsony lángon pirítsuk világosra a lisztet, majd a tűzről lehúzva adjunk hozzá egy keveset a paprika levéből. Alaposan keverjük el, majd adagoljunk hozzá még levet, míg könnyen keverhetővé válik, és nem csomósodik. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, valamint az édesítőt. Jól keverjük el, és öntsük rá a paprikára. Főzzük néhány percig, míg besűrűsödik a mártás.
  6. Tálaljuk főtt krumplival.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 889
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

reform töltött paprika

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

532
paprika 1 kg
barnarizs 100 g
vöröshagyma 250 g
repceolaj 100 g
csirkemell filé 900 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 90 g
sűrített paradicsom 200 g
édesítőszer 30 g
víz 1.5 l
tojás 1 db
10 g
fűszerpaprika 15 g
fokhagymapor 10 g
bors 5 g
majoranna 10 g