Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-zöldséges pite

Csirkés-zöldséges pite
Csirkés-zöldséges pite
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradékmentő funkcióban szoktam ilyen ételeket készíteni. Előző nap egész mustáros sült csirke volt az ebéd, és megmaradt egy jó fél melle és egy combja. Ide tökéletesen megfelelt.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Kenés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit késes aprítógépben összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. A zöldséget  és a felkockázott almát 1 dl csirke alaplében félig megpároljuk.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, a liszttel, 1 percig így pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, és addig forraljuk, míg besűrűsödik. Hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverünk két nyers tojást.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, elosztjuk 2/3 - 1/3 részre. A nagyobból egy 30 cm átmérőjű kört nyújtunk, amit kivajazott 24 cm átm. piteformába fektetünk úgy, hogy mindenütt elérje  a peremet. A kilógó részeket levágjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és 10 percig vakon sütjük benne a tésztát (a tésztát letakarjuk sütőpapírral, és a formát feltöltjük szárazbabbal, hogy ne emelkedhessen meg a tészta).
  6. 10 perc sütés után a babot és a sütőpapírt kivesszük, a tésztát megkenjük felvert egész tojással, és további 5 percig sütjük.
  7. Ekkor már megtölthetjük a töltelékkel, a tészta nem fog elázni. Elsimítjuk a tölteléket.
  8. A tészta másik felét is kinyújtjuk kb. 25 cm átm. körré, és lefedjük vele a piteformát. Itt is levágjuk a felesleges, kilógó részeket, amivel díszíthetjük a pite tetejét.
  9. Megkenjük a felvert tojással, és további fél órára visszatesszük a sütőbe sülni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 715
elküldve: 0
receptkönyvben: 111
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés pite, zöldséges pite, pite sült csirkével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-11-06 10:19

Köszönöm szépen. Nagyon megdobta a tésztát és így az egész ételt az a kis sajt. Hidegen is, újra melegítve is finom volt. P:V:))

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-11-05 22:33

Csodás kis fincsiség! isteni lehet a tésztája is; ki kell majd valamikor próbálnom!!! Mentettem, köszi, T:)

650
tönkölybúza liszt 15 dkg
vaj 15 dkg
ementáli sajt 15 dkg
író 1 ek
csirkemell filé 30 dkg
mexikói keverék 50 dkg
alma 1 közepes db
vaj 5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 1.5 dl
petrezselyem 1 csokor
1 kávéskanál
bors 1 kk
szerecsendió 1 kk
csirke alaplé 1 dl
tojás 2 db
tojás 1 db