Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés zsákbamacska batyu Gabystól

Csirkés zsákbamacska batyu Gabystól
Csirkés zsákbamacska batyu Gabystól
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben egy étteremben vacsiztunk a férjemmel. A szomszéd asztalnál valami ilyesmit rendeltek. Az asztalnál bontották ki a batyukat, és valami elképesztő gusztán rakták át a vendég tányérjába a fóliából. Tudom, hogy nem illik, de a felszálló illatok miatt félretetettem a neveltetésem és belebámultam a más tányérjába:) Annyira tetszetős volt, az illatok, a látvány.... huh.:)

Megérdeklődtem a pincértől, mit rejt a batyu. Elmesélte, de azt mondta, tulajdonképp szabadon választott. A lényeg: hús legyen benne (marhahús kivételével), és burgonya. A fűszerezés már csak kreativítás és ízlés dolga.

Adandó alkalommal elkészítettem én is itthon. Valóban ezerféle variációs lehetőség rejlik benne. Mikor mi jut az eszembe, azt teszek bele. Most éppen ez...:)

A megadott mennyiség 1 főre szól! Kivételesen csak hármunkra főztem, azért van 3 batyu, tehát a mennyiséget tripláztam.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

hááát, egy kis pohár félszáraz, jó fajta fehérbor jólesik utána. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, gombát, hagymát megpucoljuk, félbevágva vékonyra szeleteljük.
  2. A csirkecombot kockákra vágjuk, alufóliába beletesszük a krumplit, sózzuk, pici ételízesítő, majd megszórjuk baconkockákkal.
  3. Rátesszük a hagymát, pici sót, a gombát, pici ételízesítőt, a csirkekockákat, pici sót, pici ételízesítőt, jó nagy csipet kakukkfüvet.
  4. Az alufóliát behajtogatjuk úgy, hogy sehol ne jöjjön ki a a pára.
  5. Rácsra helyezve 1 órát sütjük, majd kibontogatjuk és kb. még 15-20 percet sütjük, hogy a lé nagy része elpárologjon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 708
elküldve: 3
receptkönyvben: 175
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos batyuk, alufóliába csomagolt zöldséges csirke, gombás-krumplis csirkebatyuk

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-10-23 08:33

Nagyon tetszik! Igazan jo otlet. Milyen mas fuszert ajanlanal meg hozza? En nem szeretem a kakukkfuvet, esetleg majorannat?, de a tobbi osszetevoje nagyon jol hangzik. Koszonom, udv. Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-23 10:52

Kedves vcsuka,
Persze, nagyon finom majorannával megszórva is. Szoktam csinálni fokhagyma granulátummal megszórva, vagy provence fűszerkeverékkel, vagy grill fűszerkeverékkel, vagy csirke fűszerkeverékkel, vagy tárkonnyal. Az alap összetevő (hús+ krumpli)adott, én a gombát sose hagyom ki, de bárhogy lehet variálni szájíz szerint:) Szép napot, Gabi

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-10-24 01:43

Kedves Gabi! Nagyon koszonom a gyors valaszt, azt hiszem surun el fogom kesziteni. Szep napot kivanok neked is. Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2012-10-28 15:37

Kedves Veronika,
én csak egy alapötletet adtam. A többi rajtad múlik, de biztos vagyok benne hogy finomat fogsz készíteni:) Üdvözlettel: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-10-12 22:45

Ühüm:) Igazi kreatív kaja, mikor milyen fűszert vagy húst teszek bele. Most épp a kakukkfű akadt a kezembe:) Tudom az öndicséret.......de tényleg finom, illatos. Szép hétvégét kívánok, Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-10-13 22:25

Köszönöm szépen, remélhetőleg még jó kis kerti munkákat is tudunk végezni, de ez már a végső betakarítás...:-O
Na és még most ki tudtam teregetni, ami nagy szó..:-O
Nektek is szép, kellemes hétvégét, pihenéssel,...főzőcskézéssel.
Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2012-10-13 22:33

Hát igen:) Ma még én is, a kertbe teregettem, a jövő hét úgy néz ki esős lesz. Téliesítettem a virágaimat már, behordtam kedvenc orchideáimat, az ablakban virágoznak tovább. Öröm rájuk nézni főzés közben:) Szép estét, Gabi

399
csirke felsőcomb 1 db
burgonya 1 db
gomba 1 nagy db
bacon 20 g
lila hagyma 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint