Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkesaláta Kornél konyhájából

Csirkesaláta Kornél konyhájából
Csirkesaláta Kornél konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznap mindenki kedveli a gyorsan elkészíthető ételeket. Ez egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az elkészítéséhez. A hús helyett grillezett zöldségekkel pedig vegáknak is pompás fogás válhat belőle.

hozzávalók / 2 adag

Saláta előkészítése

Hús előkészítése

Salátaöntet elkészítése

ajánlat

A salátaöntetet megbolondíthatjuk kevés reszelt parmezán sajttal is, úgy még különlegesebb ízt érhetünk el.

A salátához is készíthetünk parmezánforgácsokat, jól harmonizál a grillezett csirkével.

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta előkészítése

  1. A zsemléket kockázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára. Ha kész, tegyük őket félre egy edénybe.
  2. A salátát tetszés szerint aprítsuk fel: tépkedhetjük a leveleit kézzel, felcsíkozhatjuk, kinek kedve szerint. Keverjük össze a madársalátával.
  3. A paprika csumáját eltávolítva először csíkozzuk, majd kockázzuk fel.
  4. A megtisztított sárgarépát vágjuk juliennes-re, majd kockázzuk fel.
  5. A lilahagymát vágjuk finomra.
  6. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a hozzávalókat, beleértve a zsemlekockákat is.

Hús előkészítése

  1. A megtisztított csirkemelleket vágjuk félbe, hogy négy vékony szeletet kapjunk. Keverőtálba öntsünk kevés olajat, mustárt és a fűszersót, kicsit keverjük össze, majd a csirkeszeleteket alaposan forgassuk át benne, hogy mindenhova jusson. Hagyjuk a húst egy keveset pihenni (kb. 10-15 perc).
  2. Egy bordázott vasedényt (ennek hiányában serpenyőt) forrósítsunk fel zsíradék nélkül a tűzhelyen, majd süssük meg a hússzeleteket szép pirosra.
  3. Sütés után néhány percet hagyjuk a húst pihenni, majd rézsútosan szeleteljük fel.

Salátaöntet elkészítése

  1. Egy kisebb keverőtálba üssünk bele egy tojássárgát. Adjunk hozzá mustárt és porcukrot, majd habverővel, vagy robotgéppel keverjük össze. Közben vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, folyamatos keverés mellett.
  2. Amikor kész, adjunk hozzá tejszínt, tárkonyecetet, friss aprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, majd alaposan keverjük össze. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Tálalás

  1. A salátakeveréket forgassuk össze az öntettel, majd halmozzuk tányérra.
  2. A felszeletelt húst helyezzük legyező, vagy tetszés szerinti formában a tetejére. Azonnal fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 202
elküldve: 4
receptkönyvben: 418
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell saláta, zöldsaláta csirkehússal, csirkehúsos zöldsaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1017
fejessaláta 0.5 db
madársaláta 15 dkg
sárgarépa 10 dkg
kápia paprika 1 közepes db
lila hagyma 0.5 közepes db
zsemle 2 db
csirkemell filé 30 dkg
csirke fűszersó 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tojássárgája 1 db
dijoni mustár 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
tárkonyecet 1 ek
habtejszín 1 dl
porcukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 0.5 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor