Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkesaláta üvegben

Csirkesaláta üvegben
Csirkesaláta üvegben
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkanapokon nem mindig könnyű megoldani az egészséges ebédet, persze lehet rendelni is, de az előbb-utóbb unalmas, az elmúlt évek során számomra egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a legjobban akkor járok, ha magam készítem el otthon a másnapi ebédemet. Erre tökéletes megoldás pl. egy előre összeállítható, kiegyensúlyozott, teljes értékű salátakeverék, amely tartalmaz megfelelő mennyiségű és minőségű összetett szénhidrátot, fehérjét, élelmi rostokat - és nem utolsó sorban színes, izgalmas, ízletes és teljesen igény szerint személyre szabható. Ez a recept egy megoldás, lehet inspirációként is használni.

hozzávalók / 1 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barna rizst a szokásos módon (háromszoros sós vízben) főzzük meg, illetve ha esetleg maradt korábbi ételből rizs/barna rizs, használjuk azt. Ha kész rizsünk van, akkor abból természetesen nem elég 60 g, hiszen ez a nyersen mért mennyiség, készen ennek kb. 2,5-3-szorosa kell. Várjuk meg, amíg a rizs kihűl.
  2. A csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra, sóval, borssal (ill. ízlés szerinti fűszerezéssel, pl. gyömbérrel, kakukkfűvel stb.) fűszerezzük, majd kevés (~1 ek) olajon süssük-pirítsuk meg. (Ha van maradék húsunk korábbi ételből, ez a saláta egy tökéletes hasznosítása ennek a maradéknak.) Várjuk meg, amíg a hús kihűl.
  3. Készítsük el az öntetet: az olívaolajat, limelevet, szójaszószt, felvágott chili paprikát alaposan keverjük össze, a szójaszósz miatt nem szükséges az öntetet külön sózni. Ha nem szeretjük a szójaszószt, készíthetjük e nélkül is.
  4. A paradicsomot kockázzuk fel, a spenótleveleket szükség esetén mossuk és szárítsuk alaposan meg.
  5. A saláta összeállítása: Vegyünk egy befőttesüveget (legalább 500 ml-est), ebbe rétegezzük az összetevőket.
  6. Alulra öntsük a kész öntetet.
  7. Erre helyezzük azokat a hozzávalókat, amelyeket nem áztat el az öntet: a főtt/párolt barna rizst, a pirított csirkemellcsíkokat, a csemegekukoricát.
  8. Erre jöhet a felkockázott paradicsom és a spenótlevelek.
  9. Ügyeljünk arra, hogy a legfelső réteg és az üveg teteje között maradjon pár centi hely, hogy majd fogyasztás előtt össze tudjuk rázni. Jól zárjuk le az üveget.
  10. Közvetlenül fogyasztás előtt rázzuk össze alaposan a salátánkat, hogy az összetevők egymással és az öntettel is elkeveredjenek - és már fogyaszthatjuk is!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 365
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

üveges saláta, csirkés-zödséges sali

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

579
barnarizs 60 g
csirkemell filé 130 g
csemegekukorica 50 g
olívaolaj 1 ek
paradicsom 1 db
spenót 10 g
1 tk
bors 0 ízlés szerint
víz 180 ml
olívaolaj 1 ek
szójaszósz 1 teáskanál
limelé 1 teáskanál
chili 1 db