Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkesaslik gyümölccsel

Csirkesaslik gyümölccsel
Csirkesaslik gyümölccsel
39 perc / előkészület: 15 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ebédet kellett készítenem, mert szaladtam a munkába. Csak úgy falta a család. Igaz, én már csak a munkahelyemen tudtam elfogyasztani, de így is nagyszerű volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét nagyobb kockákra vágjuk (3x3 cm), sózzuk, borsozzuk.
  2. Az almát megtisztítjuk, magházát kivágjuk, a csirkekockákhoz hasonló méretre vágjuk.
  3. A szilvát kimagozzuk, negyedeljük.
  4. Saslik pálcát vízbe áztatjuk 1 órára, majd két pálcára (így a formája megtartott lesz) felfűzzük a húst és gyümölcsöket váltakozva.
  5. A felfűzött saslikokat  tepsin keresztbe fektetjük, hogy ne érjen le az aljuk, olajjal lespricceljük, fóliával letakarva 180 C-ra előmelegített sütöben pároljuk 15-20 percet, majd grillen 3-4 perc alatt megpirítjuk.
  6. Sült krumplival és szilva churney-val tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 505
elküldve: 1
receptkönyvben: 191
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös csirkesaslik, almás-szilvás csirkesaslik, csirkenyárs gyümölcsösen

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2012-10-25 19:44

Szia! Remek ötlet! Én is szeretek saslikokat gyártani, de erre még nem gondoltam! Nagyon aktuális!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-26 12:01

Szia!
És a szilva chutneyt a mai ebédünkhöz is el tudom sütni. Majd azt is felrakom. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-10-22 19:26

Volt már olyan, hogy nem szóltál be valakinek?: Viccesnek gondolod ezt a megjegyzést. Nem vagy az. Tegyél fel recepteket és majd én küldök frappáns üzenetet. Szép napot (ha ettől szép lesz)! Üdvözlettel: Vass Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-19 20:50

Köszönöm Nektek, szép hosszú hétvégét kívánok az egész Nosalty csapatának , a szakács társaknak és az olvasóiknak! Üdvözlettel: Évi néni

Sancho
Sancho Thu, 2012-10-18 12:09

Évi néni, ez finom, de mért saslik a neve? (sas+(lik=lyuk)), nálunkfele. :D

181
csirkemell filé 30 dkg
alma 2 db
szilva 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek