Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkesteak vörösboros gombaszósszal

Csirkesteak vörösboros gombaszósszal
Csirkesteak vörösboros gombaszósszal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kipróbáltam vegyes erdei gombával, nagyon finom, azonban nagy mértékben megemeli az előállítási költséget!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként párolt rizst vagy sós burgonyát ajánlok! Borból fehéret! Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szétnyitjuk, de nem kloffoljuk.
  2. Magas falú serpenyőben mindkét oldalát megsütjük vajon, majd sülés után fűszerezzük (szárnyas fűszerkeverék). Erre azért van szükség, mert így nem ég meg a zsiradékunk ill... a húson lévő fűszerünk. A kész húsokat félretesszük.
  3. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd a húsos serpenyőben a zsírját jól kisütjük.
  4. Ezt követően a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a paprikát hozzátéve tovább sütjük.
  5. Az előkészített gombát (mosás, szeletelés) rakjuk rá következőként és addig forgatjuk, amíg a gomba a levét el nem főtte, tehát lepirult, majd fűszerezzük.
  6. Hozzátesszük az őrölt pirospaprikát, majd a lisztet. Ha a paprika a színét kiadta felengedjük a vörösborral!
  7. 15-20 percig főzzük mérsékelt lángon, sűrűn keverve, mert a liszt már benne van, és le ne tapadjon!
  8. Ha a szószunk kész, hozzáadjuk a tejszínt, a hússzeleteket belehelyezzük, és átforraljuk!
  9. Végül tálalunk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 818
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

albi

Mióta szakács: 2012.10.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkesült vörösboros gombaszósszal, sült csirkemell gombamártással, gombaszószos sült csirkemell-filé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iszetnefer
Iszetnefer Tue, 2012-12-25 17:53

Kedves Albi. Ma elkészítettem ezt a finomságot a családomnak. Annyit variáltam, hogy sertésszűzből készítettem. Nagyon finom lett. Köszi a receptet.

678
csirkemell filé 64 dkg
gomba 0.5 kg
főzőtejszín 1.5 dl
füstölt szalonna 10 dkg
száraz vörösbor 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
tv paprika 0.5 db
fűszerpaprika 1 kk
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
finomliszt 3 csapott ek