Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeszárny ropogós bundában

Csirkeszárny ropogós bundában
Csirkeszárny ropogós bundában
30 perc / előkészület: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni, finom, ropogós csirkeszárnyak. Az alapötletet egy amerikai tévéműsorban láttam. Nagyon finom, megéri kipróbálni, a csirke bőre istenien átveszi a pác édes-sós zamatát.

hozzávalók / 2 adag

Pácolás

Panírozás

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük, megtisztítjuk.
  2. A fűszereket összekeverjük egy tálban.
  3. A csirkeszárnyakat jól bedörzsöljük a fűszerrel.
  4. A szárnyakat beletesszük egy nagyobb, lefedhető tálba (én egy nagyobb ételhordót használtam).
  5. A cukrot és a sót feloldjuk kb. 2 liter vízben, a szárnyakra öntjük úgy, hogy ellepje őket, és lefedjük.
  6. 24 órára a hűtőbe tesszük.

Panírozás

  1. Miután a szárnyak kellő időt töltöttek a páclében, egy sütőzacskóba beleteszünk kb. 20-30 dkg lisztet, és kb. 5-10 dkg zsemlemorzsát összekeverve.
  2. A szárnyakat kettesével beledobáljuk, majd felfújjuk a zacskót, összefogjuk, hogy bent maradjon a levegő, majd jól összerázzuk a szárnyakkal.

Sütés

  1. 180-190 fokra hevített fritőzben, kettesével vagy hármasával kisütjük őket.
  2. Rácsra rakjuk lecsepegni, ugyanis papírtörlőre rakva, hajlamos lepuhulni a panír, így viszont sokáig ropogós marad.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Buktakukta

Mióta szakács: 2010.02.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ropogós isteni csirkeszárny, fűszeres csirkeszárnyak

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tandi73
tandi73 Sun, 2017-12-03 14:04

Elkészítettem, nagyon jó ropogós lett, pont amilyent szeretünk, viszont a páchoz szükséges só és cukor mennyisége szerintem brutál sok, nagyon sós lett, a gyerekek nem is ették meg emiatt. Ettől függetlenül nem rossz recept, többféleképpen lehet a húst ízesíteni, meg fogom csinálni máskor is, de legalább fele annyi só és cukor mennyiséggel. Köszönöm a receptet.

1385
fűszerpaprika 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
10 dkg
cukor 10 dkg
víz 2 l
finomliszt 30 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg