Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkezúzaragu

Csirkezúzaragu
Csirkezúzaragu
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy gyors étel, de néha megéri egy kis időt szánni rá, mert nagyon finom. Tálaljuk tésztával, polentával vagy csak egyszerűen kenyérrel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzát és a szíveket megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra, a zellert és a sárgarépát apró kockákra, a pórét kb. 5 cm hosszúságú vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk.
  3. A vajat és az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a csirkeszívet és zúzát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, pórét és sárgarépát, további 2-3 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot is, és további 2-3 percig dinszteljük.
  4. Felöntjük a borral. Hozzáadjuk a rozmaring-, kakukkfűágat és a chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 105-120 percig főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 546
elküldve: 3
receptkönyvben: 123
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zúzapörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349
csirkezúza 500 g
csirkeszív 150 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
póréhagyma 1 db
zeller 50 g
sárgarépa 1 közepes db
sűrített paradicsom 2 ek
paradicsom 3 közepes db
fehérbor 300 ml
rozmaring 1 szál
kakukkfű 2 szál
chili 0.5 db
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek