Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával

Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával
Csirkezúzás leves égetett-tészta-galuskával
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves, amelyet tárkony helyett petrezselyemmel is elkészíthetünk.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez:

Az égetett tészta galuskához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzákat megtisztítjuk, mossuk, falatnyi darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk. Felfőzzük, lehabozzuk, kb. 60 percig főzzük.
  2. A hagymát, sárgarépát és zellert megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a hagymát, sárgarépát és zellert a forró olajban megdinszteljük, majd a leveshez adjuk, kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
  4. A galuskákhoz: A vajat a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a lisztet, állandóan kevergetve kb. 1 percet főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tojást és a petrezselymet. Sóval ízesítjük. Két kiskanál segítségével galuskákat formázunk, amelyeket fövő sós vízben kb. 6-7 percig főzzük.
  5. A galuskákat leszűrjük, és a leveshez adjuk. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával, 1-2 merőkanálnyi forró levest hozzákavarunk, majd a leveshez öntjük. Egyet rottyantunk rajta, levesszük a tűzről.
  6. Hozzákeverjük az apróra vágott tárkonyt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 030
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves zúzával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
csirkezúza 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 nagy db
zeller 100 g
zöldborsó 75 g
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 1 db
tejföl 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
vaj 50 g
víz 100 ml
finomliszt 100 g
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint