Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz

Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz
Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkezúzát tejszínes szószban képzeltem el, de nem volt itthon semmilyen ehhez szokott zöldségféle, gomba, kaliforniai paprika, bármi hasonló. Ezért megnéztem a zöldséges dobozt a hűtőben, és ezt a csomagot találtam, amit leves készítésére vettem. Gondoltam, hogy rossz nem sülhet ki belőle, zúzához illik, a tejszínnel csak nem veszik össze a sok zöldség. A burgonya, ha szét is fő belőle valamennyi, nem baj, még az is sűríti a szaftját. Így lett ez az ebéd. Már csak tésztát kutattam fel hozzá, amivel tálaltam. Ennyi a történet.:-)

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A körethez

ajánlat

Finom bor, esetleg sör.
Most már itt a sok finom friss zöldségalapanyag, azzal még ízletesebbet készíthetünk belőle:-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábasba olajon a fokhagymát és a vöröshagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt.
  2. A kicsikre vágott csirkezúzát kevés ételízesítővel és borssal fedő alatt főzzük annyi vízzel, ami épp hogy ellepi kb. 35-40 percig.
  3. Ekkor tesszük bele a felkarikázott répát, zöldséget, hasábokra vágott karalábét, a felcsíkozott kelkáposztát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a felkockázott burgonyát, felöntjük kevés vízzel, ételízesítővel és őrölt borssal ízesítve. Tovább főzzük, még kb. 15 percig, amíg megfőnek a zöldségek, kóstoljunk!
  4. Ha megfőttek a zöldségek, és a zúza is puha, ekkor öntjük bele a tejszínt, felforraljuk, összeforraljuk, és kész, tálalhatjuk.
  5. Feltesszük a vizet főni a tésztának, és sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a szósszal.
  • sütési hőfok: 140°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 985
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

leveszöldséges-csirkezúzás tejszínes szósz tésztával, zöldséges csirkezúzás-tejszínszósz

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alp65
alp65 Tue, 2011-05-17 21:52

Megismerni a képről és a hozzávalókról a receptjeidet:))))))))))))))))))))))))))))))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-17 21:37

Kedves olaszneanci!

Örülök neki, és köszönöm:-))
Igen, igazad van, gulyáslevest csináltam belőle, de ez csak ilyen gyors ötletelés volt, és sikerült:-))
Szép napot holnapra!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-17 21:22

Kedves Évám !
Ez a recept elmentve ! A tejszines-zöldséges jöhet ! Köszönjük.
A zúzát gulyáslevesnek is szoktam főzni. Finom, kis változtatással.
Jó éjt, puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-17 21:18

Kedves Bogi!
Muszáj alkotni, valami érdekeset, de kapcsolatban lenni a földdel, azaz azon állni és reálisnak lenni:-)))
Ha ez megvan, akkor tudod, hogy finomnak lenni, soknak lenni, és anyagilag is mindent egybe vonni, igen nehéz hadművelet, de megoldható, csak néha agyalni kell rajta, ez egy ilyen fajta, és sikerült.:-))
Jó éjt!
Legyen szép a holnapi napod!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-17 21:16

Kedves alp65!

Ugyan, dehogy, csak próbál az ember lánya, valami olyat alkotni, amit a család ízlése, a konyhája tartalma, és nem utolsó sorban a pénztárcája is elfogadható összhangban van:-)))
Néha sikerül, néha kevésbé.
Ez elég jó lett, és finom, csak egy kis variálás:-))
Jó éjt!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-17 21:14

Kedves Amurath-Zsuzsa!

Végre a sok rossz mellett valami jó, mármint a napsütés:-))
Bár tudom, tapasztalat, saját kertünk,-hogy ez az áztató eső is nagyon, de nagyon kellett:-)))
Most már jöjjön végre a nap, annak is itt az ideje:-))
A kedvünk is más:-))
Remélem, hogy finom, nekünk ízlett, ha gondolod, próbáld ki így, de biztos gyenge zöldségfélékkel sokkal finomabb ízt kapsz, vagy természetesen variálhatod a zöldségeket, ahogy szeretitek:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-05-17 19:03

Éva-anyóca én csodállak téged ezekért a receptekért!:))))Puszi.Bogi

alp65
alp65 Tue, 2011-05-17 13:32

A változatosságod felülmúlhatatlan:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-05-17 12:52

Anyóca, ez nagyon jól néz ki és bizonyára finom is volt! :-) Mentettem! Mit szólsz a szép napsütéshez? Szép napot neked! Zsuzsa

1355
csirkezúza 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 2 közepes fej
2 csipet
ételízesítő 3 ek
négyszínű bors 2 kk
sárgarépa 12 közepes db
fehérrépa 8 közepes db
kelkáposzta 0.5 kis fej
petrezselyem 5 szál
karalábé 1 kis db
burgonya 4 közepes db
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 2.5 dl
fusilli tészta 75 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint