Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve

Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve
Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem sütőben készíteni a különböző fogásokat, most is "összekombináltam" a hozzávalókat, ezúttal halas változatban. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Más tengeri hallal is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előzőleg felolvasztott halszeleteket hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, besózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Kockákra felvágjuk a sonkát, a hagymát hosszában félbevágjuk majd felkarikázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. A nem lisztes krumplit meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk (ca. 0.5 cm), majd enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. 1 ek. olívaolajat felhevítünk, a hagymát, sonkát, fokhagymát a fűszerek hozzáadásával ebben gyengén megpirítjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük. Óvatosan hozzákeverjük a hagymás sonkadarabokat az olajjal együtt, majd egy jénaiba öntjük, eligazgatjuk.
  3. 1-2 ek. olívaolajat ismét felhevítünk, és a halszeleteket 1-2 percig oldalanként megpirítjuk. A burgonyára helyezzük, félbevágott paradicsommal megrakjuk, ízlés szerint még sózhatjuk, és borsozhatjuk. A visszamaradt olajat a tetejére csepegtetjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul. A legvégén megszórjuk reszelt sajttal, és megvárjuk, míg ráolvad a rakottas tetejére.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 354
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült hal, zöldséges tőkehal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
tőkehalfilé 40 dkg
burgonya 6 közepes db
gépsonka 5 dkg
fehér hagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
koktélparadicsom 6 db
olívaolaj 2 ek
oregánó 1 csipet
kakukkfű 1 csipet
ementáli sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint