Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült amur salátával

Csőben sült amur salátával
Csőben sült amur salátával
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi időben a szárazföldi lények helyett a vízlakókat kezdem preferálni. Vasárnapi ebéd gyanánt találtam a hűtőben egy kis amur filét, és eszembe jutott egy digós recept. A fejemben körvonalazódni látszódott egy zseniális, könnyű ebéd! 

hozzávalók / 2 adag

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

ajánlat

Frissen tálaljuk, és ha vallásunk, életmódunk, életkorunk engedi, egy könnyű Sauvignon Blanc-al fogyasszuk! Szuperkönnyű étel. Az izlelőbimbóorgazmus garantált! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A hal elkészítése

  1. A kifilézett és beirdalt amurdarabokat sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk őket egy jó órára.
  2. A kenyeret - félrozsosat ajánlok - 1x1 centis kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadunk egyforma mennyiségű (kb. 5-5 dkg) parmezánt és bazsalikomos-paradicsomos félkemény sajtot. Megszórjuk egy jó teáskanál oregánóval, és összeforgatjuk.
  3. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, megcsöpögtetjük citromlével, majd ráfektetjük a halszeleteket. Egy fél csokor bazsalikomot durvára vágva rászórunk a halszeletekre, majd ezt is megcsepegtetjük egy kis facsarás citromlével. Ezután a tetejére halmozzuk a kenyeres-sajtos keveréket, és jócskán meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. Az 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a halat. Nem kell stopperolni! Ha bekukkantunk a sütőbe, és aranybarna a kenyeres bunda (mint a pirítós kenyér), akkor tálalható.

A saláta elkészítése

  1. A jégsalátát csíkokra vágjuk, a paradicsom lágy részét kiszedjük - csak a húsos kell - a húsos részét összevágjuk. Összekeverjük a jégsalátával és a rukkolával. (Én speciel fokhagymás-rozmaringos fűszerolajat használok, de sima olívaolajjal, a citrom levével és mézzel megcsorgatva a saláta - amolyan Ramsay-sen - KÉSZ! :)) Ezt a hal előkészítése után végezzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 000
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

peterszakszon

Mióta szakács: 2014.02.23.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Császár Amur, csőben sült amur, amur filé csőben sütve,

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1067
amur 50 dkg
kenyér 5 szelet
bazsalikom 1 csokor
parmezán sajt 5 dkg
sajt 5 dkg
olívaolaj 4 ek
oregánó 1 teáskanál
vaj 1 dkg
citromlé 3 csepp
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
jégsaláta 1 közepes fej
rukkola 10 dkg
paradicsom 2 közepes db
citrom 1 db
olívaolaj 2 ek
méz 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint