Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült báránycomb mediterrán körettel

Csőben sült báránycomb mediterrán körettel
Csőben sült báránycomb mediterrán körettel
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyidőben készítjük legtöbbnyire ezt az illatosan fűszerezett báránysültet, ünnepi étekként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Testes vörösbor passzol hozza. Sütőtől függ, hogy 200 v. 180 fokon süssük-e a húst, az időtartam az 60 perc - de közben figyelgessük. A hús minősége is változó. Ez a recept egy bár átsült, de finom puha állagú húst ad, ha medium szeretjük, akkor ennek arányában rövidebb ideig süssük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst napokkal előbb marináljuk. (Só, bors, mustár, fokhagyma, rozmaring, olívaolaj). Lefedve hűtőben tartjuk az elkészítésig. Olívaolajon elősütjük, magas falú sütőedénybe tesszük, ráöntjük az olajat, amiben sült, aláöntünk egy kis vizet, és előmelegített sütőben előbb 250 fokon (ca. 20 perc), majd redukált 180 fokon, közben öntözgetve készre sütjük.
  2. Míg sül a husi, meghámozzuk a hagymát, egy gerezd fokhagymát. A hagymát hosszában kettévágjuk, és nagyon vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát kockázzuk. 2 ek olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, kb. 2 dl vízzel felöntjük, jól összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a fagyasztott cerzuzababot. Előírás szerint roppanósra főzzük úgy, hogy a víz közben elpárologjon. Ha kész, pici olívaolajat adhatunk még hozzá.
  3. A meghámozott krumplikat felébe vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Felforrósítjuk a vajat, és ebben zsemleszínűre pirítjuk őket. A paradicsomokat egy kisebb serpenyőben forró olívaolajon "grillezzük".
  4. Előmelegített tányérokon tálaljuk a szeletelt báránysültet és a köreteket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20x20 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

báránysült zöldségekkel, zöldbabos báránycomb, zöldséges báránycomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

961
bárányhús 1 kg
zöldbab 0.5 kg
burgonya 8 közepes db
paradicsom 8 db
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 0.5 szál
kakukkfű 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
vaj 1 ek