Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült besameles brokkoli és karfiol

Csőben sült besameles brokkoli és karfiol
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család állandó kedvence. 

A lépések összehangolhatósága és a gyors elkészítés miatt kezdők is bátran belefoghatnak, garantált sikerük lesz. 

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A besamel mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt és a brokkolit feldaraboljuk, ételízesítős vízben puhára főzzük, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Szűrőben csepegtessük le. A főzőléből tegyünk félre a besamelhez.
  2. A tarját vágjuk tetszőlegesen csíkokra vagy kockákra, és az átlagnál több olaj felhasználásával pirítsuk ropogósra; sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A besamel elkészítése a hagyományostól annyiban térjen el, hogy a zöldségek főzővizéből egy merőkanálnyit adjunk a mártáshoz, ez még ízletesebbé teszi a mártásunkat, de ügyeljünk az arányokra, ne hígítsuk túl. 
  4. A zöldséget rétegezzük a tepsi aljára, öntsük rá a besamelt, ezután szórjuk meg egyenletesen a tarjadarabokkal, és a zsiradékot is oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, ez még jobb ízt ad majd az ételek. Végül evőkanállal adagoljunk tejfölpöttyöket a halom tetejére, reszeljünk rá sajtot, és mehet is be a sütőbe.
  5. Csak a sajt pirulásáig süssük, mivel előfőzött alapanyagokról van szó, ez idő alatt kellőképpen összeérnek az ízek is. 
  6. Rizskörettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 50 244
elküldve: 28
receptkönyvben: 654
elkészítve: 48/53
Facebookon megjelent: 1

szakács

Jahmaica

Mióta szakács: 2013.02.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült besameles brokkoli és karfiol tarjachipsszel és tejföl szigetekkel, rakott brokkoli, rakott karfiol

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zizi59
zizi59 / zizi59 Thu, 2014-10-02 12:08

Én is szoktam ilyet csinálni, sőt, tarja nélkül köretnek is nagyon finom. Ilyenkor vegyes zöldséget is teszek hozzá.Nagyon szeretem a Knorr sajtmártással is nyakon önteni besamel helyett. Köszönöm ezt a variációt. :)

Ildee7
Ildee7 Mon, 2013-07-22 17:53

Szia, a karfiolt vegyes zöldséggel helyettesítettem plusz tettem hozzá cukkinit, a tetejére pedig a tarja helyett kockára vágott, kicsit átpirított bacont. Most sül :) az illata alapján jó lesz :).
Köszönöm a receptet.

fnbetti
fnbetti / fnbetti Mon, 2013-03-11 23:54

Szia Jahmaica! :)
A páromat néha az őrületbe kergetem a majdnem napi szinten felmerülő kérdésemmel: Mi legyen holnap az ebéd? :D :D
A válasza az szokott lenni: Fogalmam sincs! Miért nem nézel a Nosalty-n valamit?
Képzeld, most először döntöttem el, h tényleg jövök és keresek vmi finom és gyors kaját. A te receptedre esett a választásom. :) Köszike! :D
Ráadásul a férjem is tuti örülni fog, m nagyon szereti a brokkolit! :D
Bea

fnbetti
fnbetti / fnbetti Thu, 2013-03-14 14:29

Nagyon finom lett, köszi a receptet! :)
Ráadásul laktató és gyors is! Tuti nem utoljára csináltam meg! :)

593
karfiol 1 db
brokkoli 1 db
füstölt-főtt tarja 20 dkg
tejföl 450 g
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vaj 2 dkg
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint