Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült bolognai spaghetti vörösborral

Csőben sült bolognai spaghetti vörösborral
Csőben sült bolognai spaghetti vörösborral
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvelem az olasz tésztákat, a Spaghetti Bolognese az egyik kedvenc. Sajnos a bazsalikom nem bírta a törődést, így szárított bazsalikomot kellett használnom, s elmaradt egy szép csúcs is a díszítésnél.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. A hagymákat aprítjuk, a gombát, paprikákat és a paradicsomot daraboljuk.
  3. Egy serpenyőben elkészítjük a ragut. Olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük. A felét kivesszük, félretesszük.
  4. Majd hozzáadjuk a húst és a darabolt bacont, amikor a hús már fehér, s a bacon is megsült, belerakjuk a paprikát, paradicsomot, utánfűszerezzük, beleöntjük a chiliszószt és a vörösbort.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Amikor a tészta már al dente megfőtt, leszűrjük, és a raguhoz keverjük.
  7. A tésztát áttesszük egy szögletes tűzálló edénybe, s berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
  8. Tálaláskor négyzetesen felszeleteljük. Két darabot egy tányérra helyezünk, rakunk rá és mellé gombát, olívabogyót, koktélparadicsomot. Locsolunk rá és a tányérra ketchupot, szórunk rá sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Spaghetti gratinati ala Bolognese con vino rosso

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1119
spagetti tészta 25 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
csiperkegomba 20 dkg
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
paradicsom 2 db
darált marhahús 25 dkg
bacon 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
chiliszósz 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
vörösbor 1 dl
ketchup 4 teáskanál
parmezán sajt 5 dkg
zöld olajbogyó 12 db
chili 2 db
koktélparadicsom 6 db