Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült burgonyás sonka

Csőben sült burgonyás sonka
Csőben sült burgonyás sonka
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Húsvét rövid és gyorsan elmúlik, és az ünnepi asztal főszereplőjéből, a húsvéti sonkából nem lehet annyit főzni, hogy az ünnepek alatt mind elfogyjon. Reggelire jólesik egy napig, két napig, aztán az ember már inkább salátalevelet rágcsál önmagában, de a sonka nem megy le a torkán. Íme egy recept, amivel gyorsan és egyszerűen tudjuk hasznosítani a maradék sonkát, anélkül, hogy azt éreznénk, már megint sonkát eszünk :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

További variáció: kutakodhatunk a mélyhűtőben, ha van otthon brokkoli vagy kelbimbó, nagyon jól megfér ebben az összeállításban!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit.
  2. Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradékhasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb.)
  3. Különösebben fűszerezni nem kell, mert a a szőlőmagolaj és a sonka-szalonna egyveleg pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
  4. Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét. 
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 218
elküldve: 4
receptkönyvben: 253
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ÍZEK BLOGJA

Mióta szakács: 2013.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

maradékhasznosítás húsvéti sonkából, gratinírozott sonkás egytálétel, csőben sült sonka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
burgonya 5 db
sonka 10 dkg
füstölt szalonna 3 dkg
tejföl 3 dl
tojássárgája 3 db
sajt 10 dkg
szőlőmagolaj 1 ek