Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült ceruzabab

Csőben sült ceruzabab
Csőben sült ceruzabab
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokáink imádják a spárgát, viszont a zöldbabot semmilyen formában nem eszik. A fejtett vagy szárazbab levesért viszont bolondulnak. Tehát nem a babbal van a gondjuk, hanem az elkészítéssel, amihez az iskolai menzán szerzett rossz tapasztalataik hozzájárulnak. Most nálunk nyaralnak, ezért gondoltam, itt az ideje ezen változtatni. A piacon nagyon szép, friss ceruzababot árultak. Nosza, vettem belőle egy kilót. Csőben sütve elkészítettem. Az unokák csak a nagypapai szigornak engedve kóstolták meg, de szó nélkül megették. Elsőre nem lett a kedvencük, de azt mondták, hogy máskor is készíthetek ilyet.

hozzávalók / 6 adag

A zöldbabhoz

A besamell mártáshoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Könnyen elkészíthető, laktató egytálétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ceruzababot megmossuk és megtisztítjuk. (Kicsit mániás vagyok, ezért kb. egyformára vágtam.) Enyhén sós, forró vízben blansírozzuk, és tálcára szedve kihűtjük.
  2. Amíg hűl, lereszeljük a sajtot, és felszeleteljük a póréhagymát.
  3. A tepsit egy evőkanál margarinnal kikenjük. A kihűlt babot egyenlő csomókba (6-8 db) szedjük, és betekerjük a baconba. Egymás mellé helyezzük a tepsibe.
  4. Elkészítjük a besamell mártást. (Mivel már többször is leírtam a készítését, pl. a csőben sült spárgánál, most ezt mellőzöm.) A kész mártásba belekeverjük a reszelt sajtot és a szeletelt póréhagymát. Nyakon öntjük vele a tepsiben lévő babot.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon megpirul.
  6. Tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 274
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

besamell takaró alatt sült ceruzabab, sajtos-besameles zöldbab, bacönbe göngyölt ceruzabab besamellben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2015-02-03 19:02

Nagyon örülök, hogy ízlett. További jó barangolást kívánok a receptek között:
Zoli

evacili
evacili Tue, 2013-08-20 21:58

Nagyon izgalmas a recept. Sok zöldbabunk van, feltétlenül kipróbálom!

536
zöldbab 1 kg
bacon 20 szelet
tej 5 dl
margarin 3 ek
finomliszt 3 csapott ek
cukor 1 ek
szerecsendió 1 csipet
ementáli sajt 20 dkg
póréhagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
margarin 1 ek