Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült cikória

Csőben sült cikória
Csőben sült cikória
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cikória torzsáját ki is vághatjuk, ha nem szeretjük a kesernyés ízeket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a salátát, vágjuk ketté, és mossuk meg. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, karikákra vágjuk.
  2. Fővő sós vízbe belecsavarjuk a citrom levét. Tegyük bele a salátát, és főzzük 2-3 percig. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk szűrődni.
  3. Minden cikóriadarabot egy-egy sonkaszeletbe csavarunk, és egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
  4. A mártáshoz egy lábasban olvasszuk fel a vajat, szórjuk rá a lisztet, és kavarjuk jól össze. Miközben habverővel folyamatosan keverjük, öntsük hozzá a tejet és 350 ml vizet.
  5. Felfőzzük, hozzáadjuk az instant levest, és kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverünk 75 g sajtot, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A mártást a cikóriára öntjük, megszórjuk a maradék sajttal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20 percig sütjük. Megszórjuk az újhagymával, és további 5 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 220
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült cikória sonkával, sült cikória, rakott cikória

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

371
cikória 4 közepes db
0 ízlés szerint
citrom 1 db
főtt sonka 20 dkg
vaj 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 350 ml
leveskocka 1 db
sajt 100 g
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
újhagyma 3 db
vaj 1 ek