Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült csoda: zellergratin

Csőben sült csoda: zellergratin
Csőben sült csoda: zellergratin
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csőben sült zöldséges ételek nagy-nagy előnye, hogy az előkészületek nem tartanak sokáig, és mosogatnivalód sem lesz sok. Persze, ha az ember lányának van mosogatógépe, ez utóbbi nem igazán döntő tényező receptválasztáskor. Ami viszont sokkal inkább emellett a kaja mellett szól, hogy szuper szaftos-tejszínes és nagyon laktató vega fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaprecept egy Street Kitchen-es recept, amit én “felpimpeltem” egy kicsit. Az eredeti ugyanis nem tartalmazott semmilyen füstölt dolgot, de hidd el: a zeller meg a füstöltek egyenesen imádják egymást!
  2. A pucoljuk meg a zellert, és vágjuk fel nem túl vastag és nem is túl vékony szeletekre (ha végtelenül precízek vagyunk és szükségünk lenne vonalzóra: 2-3 mm vastagságúak legyenek.) Forró, sós vízben főzzük úgy 10-12 percig, majd szűrjük le őket.
  3. A vöröshagymát vágjuk félbe, szeleteljük fel rusztikus félkörökre, majd a fokhagymákat is vágjuk apróra. Forró olajon kezdjük el őket pirítani, majd egy kicsi vízzel öntsük fel, szórjunk bele sót, borsot és 2 tk füstölt pirospaprikát. Ezután alacsony lángon főzzük addig, míg puha nem lesz és el nem fő a víz róla.
  4. Ha kész vagyunk, már csak rétegezés van hátra: egy tűzálló üvegedény aljára fektessünk egy sor zellert, öntsünk rá egyharmad rész habtejszínt (figyeljünk rá, hogy cukrozatlan legyen!), szórjuk meg borssal, tegyük rá a hagyma egyharmadát, reszeljünk rá sajtot és füstölt sajtot, majd ugyanezt ismételjük meg kétszer.
  5. Ha kész vagyunk, dobjuk 180 C fokra előmelegített sütőbe, és süssük lefedve 30 percig, majd 200 fokon addig, míg meg nem pirul a sajt a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 865
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zele Tímea

Mióta szakács: 2020.04.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült zeller

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

550
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
habtejszín 300 ml
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
olívaolaj 1 ek