Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült édeskömény

Csőben sült édeskömény
Csőben sült édeskömény
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom köret.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édeskömény zöldjét levágjuk, mossuk, apróra vágjuk, egy tűzálló tál aljára szórjuk. A gumókat nyolc cikkre vágjuk, majd fövő sós vízben kb. 10 percig főzzük. Kivesszük, és az édeskömény zöldre rendezzük.
  2. A visszamaradt vízben a megszurkált paradicsomokat kb. 1 percig blansírozzuk, kivesszük, hideg vízzel leöblítjük, a héjukat lehúzzuk, majd az édesköményhez adjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, az olajbogyót és a kakukkfű leveleket. Meglocsoljuk az olajjal, és kb. 2-3 ek vízzel, amelyben az édeskömény főtt. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  4. Elosztjuk rá az apróra vágott hideg vajat, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édesköményes zöldségköret, vajas édeskömény, sütőben sült zöldségköret

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicenza
Vicenza Sat, 2017-01-07 21:56

Tegnap kinéztem ezt a receptet, ma elkészítettem, és nagyon jól sikerült. Sokszor voltam bajban az édesköménnyel, mit is kellene belőle csinálni, így ez visszatérő recept lesz nálam. Nem köretként ettem, hanem főfogásként, saláta volt mellé.

258
édeskömény 2 közepes db
koktélparadicsom 20 db
fekete olajbogyó 12 db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 2 szál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
víz 3 evőkanál