Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült hal steakburgonyával

Csőben sült hal steakburgonyával
Csőben sült hal steakburgonyával
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halat sokféle zöldséggel szeretem. Bármilyen variáció egy újabb íz a halas ételek között. Ez a paradicsomos spenótos is a legjobbak közé tartozik, persze csak annak, aki szereti.

hozzávalók / 4 adag

Hal

Burgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

Hal

  1. A sajtot lereszeljük, és elkeverjük a tojással, tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel.
  2. A fokhagymát áttörjük, és elkeverjük a kiolvasztott parajkrémmel. Szezonban használjunk friss spenótot, amit csak meg kell szórni az áttört fokhagymával.
  3. A paradicsomok bőrét keresztben bevágjuk, és 15-20 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját, és karikára szeleteljük. Vagy használjunk hámozott paradicsom konzervet.
  4. Egy jénai tálat vagy tepsit kenjünk ki vajjal, belerakjuk a halfilé felét, fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Rátesszük a zúzott fokhagymával elkevert parajt és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is rátesszük, sózzuk, borsozzuk.
  6. Az egészre ráöntjük a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsoljuk a megmaradt vajat. 200 fokon sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.

Steakburgonya

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, a nagyobbakat félbevágjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
  2. Tálaláskor egy pici vegetával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos paradicsomos hal burgonyával, paradicsomos spenótos tőkehal steakburgonyával, csőben sült tőkehal krumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1518
tőkehalfilé 50 dkg
spenót 40 dkg
paradicsom 3 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
vaj 5 dkg
tojás 1 db
sajt 10 dkg
főzőtejszín 3 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 5 dl
ételízesítő 1 csipet