Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta

Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta
Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel, amire mindig vágyom, csak ritkán készítem el. Általában, ha anyukámmal ketten ténykedünk a konyhában, és tudunk egymásnak segíteni, csakis akkor szoktuk elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd gépi habverővel felverjük az egészet, csomómentesre.
  2. 20 darab palacsintát kisütünk.

Töltelék

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A lábosba a zsírt beledobjuk, megdinszteljük a hagymát (ízlés szerint egy kis kanál pirospaprikával meghintjük).
  2. A húst belekeverjük a hagymába, fedő alatt néhányszor megkeverve készre pároljuk. Közben, ha a vizet elfövi, akkor pótoljuk, hogy maradjon szaftja. Víz helyett esetleg egy kis paradicsomszószt is lehet belekeverni. Sóval és borssal ízesítjük közben.
  3. Egy tálba a tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ezt belekeverjük az elkészült husiba. Összerottyantjuk.

Egybesütés

  1. Szűrőkanállal 1 evőkanálnyit a palacsintákba töltünk a töltelékből. A megtöltött palacsintát feltekerjük, és egy jénai tálba fektetjük egymás mellé.
  2. Ha egy sor feltekert palacsintát (kb. 10 db) letettünk, akkor a husis töltelékből a palacsintára kenünk egy kis réteget. Majd jöhet még egy már megöltött palacsintasor, és újra töltelék réteg.
  3. A végén a maradék szószt ráöntjük, tejföllel megkenjük, és sajttal megszórjuk.
  4. 200 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt. Amíg meg nem sül a sajt a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 890
elküldve: 4
receptkönyvben: 170
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Reavy

Mióta szakács: 2015.06.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi palacsinta, csőben sült húsos palacsinta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

914
finomliszt 500 g
tej 1 l
1 kávéskanál
cukor 1 csipet
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
sertészsír 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
tejföl 3 dl
tojás 1 db
tejföl 2 ek
sajt 10 dkg