Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült karalábé besamel mártással

Csőben sült karalábé besamel mártással
Csőben sült karalábé besamel mártással
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még kisgyerekként, egy családi nyaralás alkalmával ettem ilyet először Hollandiában.
Egy nagyon kedves hölgy készítette nekünk vacsorára natúr sült húshoz. Párolt burgonyával tálalta. Nagyon egyszerű és finom. Mivel nálunk csak én eszem, így most dupla adag vár rám. :)

További képek itt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk és kb. 2x1 cm-es hasábokra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. (Akkor jó, ha kicsit még roppanós belül, majd sütés közben megpuhul.)
  2. A tejet megmelegítjük.
  3. A vajat megolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk.
  4. Sózzuk, meghintjük szerecsendióval és felöntjük a meleg tejjel.
  5. Folyamatos keverés mellett felfőzzük. (Ne legyen túl híg.)
  6. A karalábét leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd két tálban egyenletesen elosztjuk.
  7. Ráöntjük a kész mártást, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük, először alul-felül sütéssel, majd 5 perc elteltével grill fokozaton.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 514
elküldve: 7
receptkönyvben: 453
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: holland
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos karalábé, karalábé besamellel, sült karalábé

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jgerti
jgerti Wed, 2016-03-16 15:15

Én rakott krumpli módjára készitettem, kolbász és főt tojás karikákkal, besamellbe fokhagymát is raktam, gyerekem imádta, aki a karalábé főzeléket nem eszi már meg.

Csukamama
Csukamama / Csukamama Sat, 2013-10-05 15:21

Kedves Ági!
Nagyon jó ez a recept. Szerintem nálunk fő ételnek is elmenne. Meg is fogom csinálni. Nagyon sok karalábé nőt a kertben, most pucolgatom és lefagyasztom. Ezért nézegetem, mit lehetne csinálni még belőle a levesen, meg a főzeléken kívül. A töltöttet nem szereti a család, De ez biztos jó lesz.
Üdvözlettel: Csukamama

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2013-10-05 18:46

Kedves Csukamama! :)
Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept. Bizony néha én is "csak" úgy eszem magában, pláne, ha kicsivel több sajt kerül a tetejére. :) Remélem nektek is ízleni fog!
Üdvözlettel: Ági

fülőke
fülőke Tue, 2012-05-22 19:12

Ja, és mi főételként ettük (leves után). Kiváló volt.

fülőke
fülőke Tue, 2012-05-22 19:09

Elkészítettem, nagyon finom! Köszönöm a receptet, igazán jó és könnyű étel. :) Andrea

Hobbigilda
Hobbigilda Mon, 2012-05-14 18:27

Most lett kész és valami zseniális lett! 3 féle sajtot reszeltem a tetejére, biztos ez is lökött rajta, de alapból egy nagyon jó ötlet, köszi Ági! :)

400
karalábé 3 kis db
vaj 1 ek
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg