Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült karalábé padlizsánnal

Csőben sült karalábé padlizsánnal
Csőben sült karalábé padlizsánnal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marcsisef Csőben sült karalábéját terveztem ebédre elkészíteni, mikor konstatáltam, hogy az itthon fellelhető karalábé mennyisége igencsak csekély. A hűtőben árválkodó padlizsán szerencsére hamar segítségemre sietett.

Elsőre talán meglepő párosítás, de határozottan nem rossz.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha néhány karika padlizsán kimarad, süssük meg abban az edényben, amiben a csirkét sütöttük, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, vékony hasábokra vágjuk, majd felöntjük tejszínnel és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, és 5-10 percig előfőzzük (attól függ, ki mennyire szereti roppanósan).
  2. Ezalatt a csirkét felkockázzuk, és a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, egy hőálló tálat vajjal kikenünk.
  4. Ha megfelelő puhára párolódott a karalábé, kezdődhet a rétegezés. A tál aljára padlizsán karikákat teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, dobunk rá pár darab csirke kockát és néhány karalábét, jöhet megint egy kis reszelt sajt. Aztán padlizsán, sajt, karalábé, csirke. Addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  5. Ha maradt sajtunk, keverjük bele a karalábé főzőlevébe, sűrítsük be néhány evőkanál rozsliszttel, öntsük nyakon vele rakott zöldségeinket, végül szórjuk meg petrezselyemmel.
  6. Forró sütőbe tolva pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 745
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karalábé gratin, csőben sült csirkés padlizsán

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

702
karalábé 35 dkg
padlizsán 1 db
csirkemell filé 40 dkg
vaj 2 ek
edami sajt 35 dkg
rozsliszt 3 evőkanál
habtejszín 2 dl
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint