Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült karfiol A kis gasztronautától

Csőben sült karfiol A kis gasztronautától
Csőben sült karfiol A kis gasztronautától
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karfiol helyett brokkolival vagy kellbimbóval is elkészíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük.
  2. Sűrű besamelt készítünk: vajon megpirítjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, közben folyamatosan kevergessük kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. 4-5 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot és hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Sóval és fehérborssal ízesítjük. 
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és ráhalmozzuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat. (Én kis halmokat szoktam készíteni, így szebben lehet tálalni.)
  4. A karfiolt átvonjuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. A sajt tetejére vajdarabkákat morzsolunk, és zsemlemorzsával meghintük.
  5. Előmelegített sütőben grillfokozaton aranybarnára pirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 536
elküldve: 18
receptkönyvben: 512
elkészítve: 14/27
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

besamel mártásos karfiol, sajtos-tejszínes karfiol csőben sütve, sajtos karfiol csőben sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zseeke60
zseeke60 Tue, 2012-10-16 19:53

Kedves Gasztronauta! Egyszer próbáld ki ugy, hogy a besamelbe is teszel reszelt sajtot, amely elolvad és isteni selymes izt ad neki. Üdv.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2012-10-19 08:15

Kedves Zseeke60!
Köszi szépen az ötletet, kipróbáltam már úgy is és tényleg nagyon finom úgy is! Jó ötlet! :)
Szép napot!
Üdv. bea

367
karfiol 1 db
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 4 dl
főzőtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint