Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült karfiol morzsával és besamellel

Csőben sült karfiol morzsával és besamellel
Csőben sült karfiol morzsával és besamellel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt az ételt, mert viszonylag gyorsan össze lehet dobni, és nagyon finom, kiadós.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Magában is nagyon jó, de tálalhatjuk rizzsel vagy krumplipürével is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, lobogó sós vízbe dobjuk, és kb 10-15 percig főzzük. Aki nem szereti kicsit roppanósan a karfiolt (ilyenkor erőteljesebb az íze), az tovább is főzheti, amíg egészen puha nem lesz.
  2. A karfiolt borítsuk egy magasabb falú tűzálló tálba, és rakjuk félre.
  3. Az edényspórolás jegyében én a szalonna pirítást és a besamel mártás készítését én egybevontam így: bő vajban, közepes tűzön megsütjük a szalonnát. A zsiradékba belekanalazzuk a lisztet, de nem sütjük sokáig, ne barnuljon meg. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet. Én habverővel dolgozom ilyenkor, könnyebb csomómentesre keverni.
  4. A mártáshoz sót, borsot, szerecsendiót adunk, ízlés szerint. (Én bő mártással szeretem, hadd tocsogjon csak benne a karfiol.)
  5. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, beleforgatjuk a karfiolt (a morzsa kihagyható, ha könnyedebb ételt szeretnénk).
  6. Nyakonöntjük az egészet a szalonnás besamelünkkel.
  7. A tetejére sajtot reszelünk
  8. Előmelegített sütőben összesütjük, amíg a sajt megolvad, enyhén megpirul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 025
elküldve: 6
receptkönyvben: 330
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Murhauz

Mióta szakács: 2012.02.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült karfiol, besameles karfiol, rakott karfiol

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

birgi74
birgi74 Sat, 2014-09-20 16:10

En penne tesztat is tettem hozza,morzsat viszont nem. Szuperfinom! Koszi az otletet!!!

zana szakács
zana szakács Sat, 2014-05-03 09:22

Most raktam be a sütőbe... Kíváncsi leszek rá. A mártás készítéséhez tényleg habverő kellett, mert rögtön csomós lett. Mikor a szalonnát megpirítottam utána én kiszedtem a zsiradékból, mert habverővel nem tudtam volna dolgozni ha benne van. De lehet, hogy ez csak nekem nem volt egyértelmű :)

petal
petal Fri, 2012-12-07 18:44

Szia, 2 főre kell egy egész karfiol? Nem lesz az sok?...
... Időközben elkészítettem és jelentem nem sok :) és finom is

katamolly
katamolly Mon, 2012-02-20 15:02

Kedves Murhauz! Ma elkészítettem a receptet, annyi változtatással, hogy nem volt elég a karfiolom, ezért fele-fele karfiol - brokkolival készítettem el. A többin nem változtattam. Nagyon finom lett, biztosan többször is elkészítem majd!

621
karfiol 1 közepes fej
császárszalonna 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg