Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült karfiol Zsuzsamamától

Csőben sült karfiol Zsuzsamamától
Csőben sült karfiol Zsuzsamamától
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi jól bevált, egyszerű egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, egy kevés citromlé kíséretében.
  2. Leszűrjük, és kivajazott jénai tál aljára rakosgatjuk.
  3. Elkészítjük a besamelt. 2 ek. vajat hevítünk, lisztet keverünk bele, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük, és jól összekeverjük.
  4. Ha kihűlt, a két tojást is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük.
  5. A tetejére is reszelünk egy kevés sajtot.
  6. Forró sütőbe tesszük, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Felkockázva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 67 358
elküldve: 7
receptkönyvben: 301
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

besameles sült karfiol, sajtos karfiol csőben sütve, sajtos-besameles karfiol csőben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Tue, 2013-12-24 11:06

Kedves Zsuzsamama!

Citromlé miért kell a főzővízbe?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Cicmic

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2013-12-24 15:28

Kedves Cicmic! A citromlé megakadályozza az elszíneződést,szép fehér marad a karfiol.Lehet ecetet is,de én így tanultam.Boldog Karácsonyt!Zsuzsamama

Cicmic
Cicmic Tue, 2013-12-24 18:30

Kedves Zsuzsamama!
Boldog Karácsonyt!
Ma ez volt a menü és valóban fehér maradt. Cicmic

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2013-12-24 15:26

Kedves Cicmic4 Azért kell egy kevés a vízbe,hogy szép fehér maradjon a karfiol.Persze nem kötelező,én így tanultam.Boldog Karácsonyt!Zsuzsa.