Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült keltekercs burgonyagombóccal

Csőben sült keltekercs burgonyagombóccal
Csőben sült keltekercs burgonyagombóccal
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy komplett vasárnapi menü volt nálunk. 

hozzávalók / 3 adag

Keltekercs:

  • 10 db kelkáposzta levél
  • 20 dkg juhsajt (feta sajt vagy füstölt tofu)
  • 10 szelet minőségi sonka
  • 1 kis vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 10 dkg zsírosabb reszelt sajt
  • 1/4 l tej (akár növényi)
  • 2 ek tökmag
  • vega mix
  • reszelt szerecsendió
  • tárkony 
  • bors

Póréhagymás burgonyagombóc:

  • 75 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 9 dkg liszt
  • 7-8 dkg burgonyaliszt (ha nincs otthon, akkor 15-16 dkg búzaliszt)
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • nagyobb db finomra aprított póréhagyma
  • bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keltekercs: A leveleket leválasztjuk a kelkáposztáról. Lehetőleg nagyobbakat szemeljünk ki.
  2. Sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt előfőzzük a leveleket.
  3. A juhsajtot (vagy tofut) feldaraboljuk 10 részre, sonkába tekerjük, majd a kellevélbe.
  4. Enyhén kivajazott tűzálló tálban 200 fokon elősütjük. 10, maximum 15 perc alatt ez kész.
  5. Közben a hagymát apróra vágjuk, felhevített vajon megpároljuk, meghintjük liszttel, és összepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajt felét. Ha túl sűrű a mártás, adjunk hozzá vizet.
  7. Kevergetés közben ízesítsük, fűszerezzük a mártást, de ügyeljünk arra, hogy a tekercsben lévő sajt és a reszelt sajt is sós.
  8. Locsoljuk a tekercsekre a mártást, szórjuk meg őket még reszelt sajttal és legvégül tökmaggal.
  9. 20-25 perc alatt süssük készre.
  10. Burgonyagombóc: A burgonyát apróra kockázzuk, és puhára főzzük. Forrón áttörjük, és hozzáadjuk a vajat. Hűlni hagyjuk.
  11. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a póréhagymát és a fűszereket.
  12. 10 percig állni hagyjuk, majd csinos gombócokat formázunk a masszából lisztes kézzel, és forrásban lévő, sós vízben alacsony hőfokon addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz felszínére. Ez nem tart túl sokáig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 916
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült keltekercs póréhagymás burgonyagombóccal, keltekercs sonkával és sajttal, sajttal-sonkával töltött kel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2013-04-30 22:47

Kedves Zilka,
így van. A gombóchoz eredetileg a receptben volt egy snidlinges öntet. Csak én már a tekercs miatt kihagytam, de valami szósszal tényleg klassz vacsi lenne!
Zsuzsa

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-04-30 18:56

Jó kis recept! A gombóc aká önállóan is lehet vacsora valamilyen mártással :)
üdv, Zilka