Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel

Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel
Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Petra receptje igen megtetszett, feltettem a receptkönyvembe, és hamarosan kipróbáltam. Felhasználván az alapötletet, egy kicsit "megvariálva" készítettem el. Nagyon finomra sikerült, köszönet Petrának!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek 4 személyes, főételnek (friss fejes salátával pl.) 2 személyes finomság. Ha köretként kínáljuk, hirtelensült vagy grillezett hús passzol hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a zellert meghámozzuk. Megmossuk, majd kb 1 cm-es karikákra vágjuk.
  2. Vizet forralunk, beleszórjuk az ételízesítőt, és mindezt elkeverjük az olívaolajjal. A petrezselymet szárastól hozzáadjuk, a lestyánleveleket durvára vágva, és a négybe vágott fokhagymát szinten. Kis borsot darálunk az egészre. Ebben a lében főzzük a krumplit és a zellert, vigyázva, hogy ne főjenek szét. Ha készre főttek, szűrőkanállal óvatosan egy nagyobb tálba szedjük őket, és megvárjuk, amíg kihűlnek.
  3. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, aljára zsemlemorzsát szórunk. A krumplit és a zellert váltakozó sorrendben elrendezzük a tálban.
  4. A fetát villával szétnyomkodjuk, majd a tejszínnel, és kb 3-4 ek főzőlével habosra keverjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük. Mindezt ráöntjük a rakott zöldségre, a tetejére vajdarabkákat szórunk.
  5. A parmezánt lereszeljük, és később -a már majdnem készre sült- felfújtra szórjuk, tovább sütjük, és amint a sajt megpirult, már tálalhatjuk is. Tálaláskor megszórjuk felkarikázott snidlinggel.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 755
elküldve: 13
receptkönyvben: 581
elkészítve: 20/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

feta sajtos krumplifelfújt, krumplifelfújt, zelleres burgonyafelfújt

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-07-04 01:42

Nagyon guszta, pont van minden a hutoben, ugyhogy ez lesz a vacsi! Koszonom, Torma :)

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-07-04 14:42

Kedves Torma,

mint relativ uj clubtag, nagyon megörültem a jelzesednek, mar annal is inkabb, mert sokszor nezegetem az oldaladat. Mint a receptben olvashato, ajanlok minden "elöfözest" füszerezett fözöleben, mert ettöl meg aromasabbak lesznek a csöben sült zöldsegfelek. So helyett en Vegetat hasznalok, de sajnos nev szerint nem lehet megjelölni az "etelizesitöt".

Szeretettel kivanok jo etvagyat!
Marti48

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-07-05 11:51

Köszi szépen az infót Marti48; finom lett a vacsi! További kellemes-sikeres sütés-főzést, üdv, Torma :)

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-07-05 14:50

Kedves Torma,

nagyon örülök, hogy izlett! Kepzeld, szeretnek 2 ujabb receptet feltenni, de valami lehet a vonalban, mert a recept kepet nem tölti fel a nosalty. Tudsz erröl esetleg valami közelebbit? Kicsit letörtem...

Üdvözlet!
Marti

729
burgonya 6 közepes db
zeller 1 kis db
feta sajt 5 dkg
habtejszín 150 ml
vaj 1 ek
snidling 0 ízlés szerint
petrezselyem 5 szál
lestyán 1 szál
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 ek
olívaolaj 2 ek
zsemlemorzsa 1 ek
parmezán sajt 5 dkg