Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült paprikás hekkfilé

Csőben sült paprikás hekkfilé
Csőben sült paprikás hekkfilé
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gyorsan elkészíthető halakat/ húsokat, pláne, ha az a sütőben szinte magától elkészül. Nem kell forgatni, nehogy a hal szétessen.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Étkezési paprika és paradicsomszezonban lehet ezeket is az alapba rakni, akkor kicsit lecsósabb az összhatás. A hagymás alap turmixolás után öntetként kísérheti az ételt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hekkfiléket 10-15 cm-es darabokra vágva citromos vízben áztatjuk kb. fél órát.
  2. Ezalatt az idő alatt a vöröshagyma felét apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, és a pörköltalapokhoz hasonlóan a dinsztelés végén hozzáadjuk a tört fokhagymagerezdeket és a színes őröltpaprikát. Felengedjük 1-1,5 dl vízzel (fehérborral).
  3. A hagyma másik felét karikára vágva tesszük a tepsi aljára, ráhelyezzük a kinyomkodott, sózott, borsozott halfiléket.
  4. Ráöntjük a hagymás-paprikás alapot, alufóliával letakarva kb. 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig színre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 61 817
elküldve: 29
receptkönyvben: 723
elkészítve: 33/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás-hagymás hal sütőben sütve, pirospaprikás hal tepsiben sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sorsi83
sorsi83 Sat, 2012-05-26 15:28

Ma ebédre elkészítettük a párommal, nagyon finom lett :) Köszi a receptet!

Bubu46
Bubu46 Wed, 2012-03-14 08:38

Elég zsíros halfilét sikerült vennem - erre kíváló lesz és a sajtos változatért is köszönet !

varadizsike
vzsike / varadizsike Mon, 2012-01-23 11:21

Pont egy ilyen receptet kerestem. Nagyon jól hangzik és a fogyókúrámhoz is passzol. El fogom készíteni, köszönöm a receptet.

pityesz2
pityesz2 Fri, 2010-12-10 20:49

Nagyon köszönöm a receptet,ma megcsináltam. Bár sajnos nem volt itthon fehérbor,így 1 dl száraz vörös borral készítettem el,és valamivel több vöröshagymát használtam.
Kiváló fogyókúrás étel.
Ha esetleg akad még más egyéb hal alapú recept,kérlek oszd meg velem.

arkantak
arkantak Sun, 2010-10-03 12:44

Kipróbáltam ezt a receptet, de valahogy nem akart megpirulni, pedig én csak úgy eszem meg a halat, ha ropogós. Ezért mikor a paprikás hagyma és alatta a hal elkészült, fólia nélkül is már sült egy kicsit, rádobtam pár karika mozzarellát, és egy pici sima reszelt sajtot. A végeredmény felülmúlta a várakozásaimat. A mozzarella teljesen szétolvad, és az étel maradék levével egy krémes mártásszerűséget alkot, a sima reszelt sajt pedig pirosra és ropogósra sült a tetején. A hal alatti hagyma és (én tettem bele) krumpli, és rengeteg fokhagyma darabka nem ázott el, hanem remek köretként szolgált.
Ma nagyon elégedett voltam az ebédemmel:D

155
heck 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
vaj 1 ek