Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült petrezselymes karalábé

Csőben sült petrezselymes karalábé
Csőben sült petrezselymes karalábé
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes, könnyű ebéd, amit évek óta készítek kis családomnak. Akkor finom igazán, amikor a karalábé még nem fás, és a feltálalt étel vajpuha.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nemcsak könnyű, zöldséges ebéd, hanem sült húsok kiváló körete is. Fehér karalábéból készítve a legjobb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét tisztítás után kicsi (1cm x 1cm-es) kockákra vágjuk. Sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük. A petrezselymet finomra aprítjuk.
  2. Egy méretes tűzállótálba tesszük az olajat és a petrezselymet. A langyosra hűlt karalábét belerakjuk, és összekeverjük.
  3. A tejfölt simára dolgozzuk a sóval, borssal, tojással. Ezt a keveréket ráöntjük a petrezselymes karalábéra. Ezután előmelegített sütőbe (180 C) tesszük, és készre sütjük (25-30 perc). Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
407 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karalábés egytálétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

238
karalábé 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
tojás 1 db
fekete bors 1 kk
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint