Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült resztelt krumpli brokkolival

Csőben sült resztelt krumpli brokkolival
Csőben sült resztelt krumpli brokkolival
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint rám jött a kísérletezés. Ez általában akkor történik, ha nincs igazán kedvem főzni. A hozzávalók adottak voltak (brokkoli helyett lehet más zöldséget is használni). Az előzőleg pórén megresztelt krumpli és a sajtos-tejszínes-tejfölös öntet kombinációja váratlanul finom ízeket produkált - merem ajánlani:)!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Önmagában, de köretnek is fincsi. (A rövid ízes, sajtos-tejszínes szósz miatt jól passzol hozzá olyan husi, ami önmagában nem domináns (pl. szűzérme v. szárnyasok melle húsa.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és felkarikázzuk. A brokkoliról levágjuk a szárát. A krumplit, brokkolit egyidejűleg tegyük fel főni 1-1 liter vízben, amelybe 1-1 ek. ételízesítőt és 1-1 kettévágott, kisebb fokhagymagerezdet teszünk. A brokkolit "roppanósra", a nem lisztes krumplit puhára főzzük.
  2. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát. Egy nagyobb serpenyőben 1 ek vajat és 1 ek olívaolajat felhevítünk, és a pórét a leszűrt krumplival együtt aranysárgára pirítjuk, miközben sózzuk és borsozzuk. A brokkolit kiemeljük egy nagy kanállal a főzővízből, szűrőben lecsöpögtetjük. A tojást felverjük, habosra keverjük a tejszínnel-tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy magasabb oldalú jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belekanalazzuk a hagymás krumplit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és megszórjuk a reszelt sajt felével. A két brokkolirózsát ennek a tetejére helyezzük, ezt is sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végezetül a brokkolira ráöntjük a tojásos-tejfölös-tejszínes szószt.
  4. Előmelegített sütőben a sajt olvadásáig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 776
elküldve: 4
receptkönyvben: 240
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült karfiol krumplival, tejszínes-sajtos szószban sült zöldségek, csőben sült sajtos-tejszínes zöldségek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

726
burgonya 5 közepes db
brokkoli 2 közepes db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 2 ek
vaj 2 ek
olívaolaj 1 ek
főzőtejszín 1 dl
tejföl 1 dl
tojás 1 db
ementáli sajt 5 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 l
zsemlemorzsa 1 ek