Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült sajtos csirkemell

Csőben sült sajtos csirkemell
Csőben sült sajtos csirkemell
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külön-külön is finomak, de a hús sós ízvilága, a rizs édeskés íze a kukorica miatt és a pirított lilahagyma íze nagyon jól harmonizál egymással. 

Ezt a pirított hagymát mi sokféle ételhez esszük. Még a rántott húst is (akár mellé van rakva, akár bele van töltve, és úgy kirántva) elvarázsolja.

hozzávalók / 12 adag

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

ajánlat

Tömény, kiadós étel. Ez az adag kétszeri étkezésre szól. Nyáron könnyíteni lehet rajta egy friss salátával. Ha a lilahagymát helyettesítjük legyen a salátában lilahagyma, ha a rizst helyettesítjük, legyen a salátában kukorica. Csak hogy megmaradjon az ízvilág.

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús:

  1. A feldarabolt húst és a többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. (Ezt a keveréket el lehet készíteni előző nap is, lezárt edényben hűtőbe tenni, és másnap ebédnél készre sütni.)
  2. Hozzákeverjük azt, amivel épp gazdagítani szeretnénk a húst. Pl. pritaminpaprika, vagy akár pirított csirkemáj.  (Így is nyugodtan eltehető másnapi sütésre.)
  3. A keveréket egy üveg sütőtálba tesszük, nem baj, ha vastag lesz! Sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Rizs:

  1. A kimért, megmosott rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel.
  2. Hozzátesszük a leveskockát, a lecsöpögtetett konzerv kukoricát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Felforraljuk, jól átkeverjük. 
  4. 10 percig minimumom lefedve forraljuk, majd a tüzet elzárva hagyjuk a rizst lefedve tálalásig. 
  5. Tálalás előtt elkeverjük benne a kukoricát.

A lilahagymához:

  1. A megtisztított, feldarabolt, felkarikázott hagymát kevés olajon, enyhe sózás, borsozás után a legmagasabb fokozaton enyhe pirulásig pároljuk-sütjük.
  2. Ez is elkészíthető előző nap, és szintén étkezés előtt gyorsan megcsinálható.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 874
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

KissAnett

Mióta szakács: 2012.02.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajtos csirkemell sokféleképpen, csőben sült csirke lilahagymával, kukoricás rizses sült csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

509
csirkemell filé 120 dkg
tejföl 450 g
füstölt sajt 10 dkg
sajt 10 dkg
tojás 4 db
burgonyakeményítő 3 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
gomba 40 dkg
pritaminpaprika 1 db
rizs 50 dkg
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csemegekukorica 400 g
lila hagyma 1 kg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint