Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült sajtos-húsos palacsinta

Csőben sült sajtos-húsos palacsinta
Csőben sült sajtos-húsos palacsinta
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglátni és megszeretni. Így voltam ezzel a recepttel, de persze azért csak variáltam rajta egy picit, szokásom szerint.:)

hozzávalók / 4 adag

A 8 db sós palacsintához

Az összeállításhoz

ajánlat

Egy kis reszelt szerencsióval izesitsük a még nyers palacsintatésztát!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sós palacsintatésztát a felsorolt alapanyagokból elkészítjük, fél órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A vöröshagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a gombát és a fokhagymát felszeleteljük.
  3. A palacsintákat szokás szerint kisütjük.
  4. 1 ek olívaolajon ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd ezután hozzáadjuk a gombát, és miután megpirult, a fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk.
  5. Belekeverjük a tejfölt, majd a reszelt sajt felét, összerotyogtatjuk.
  6. Ennek a tölteléknek a 3/4 részével megtöltjük a palacsintákat, összetekerjük, majd 1 ek olívaolajjal kikent kisebb tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük őket.
  7. A megmaradt töltelékkel leöntjük, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 836
elküldve: 9
receptkönyvben: 264
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonna palacsintarakottas, tepsis rakott palacsinta, sajtos-tejfölös palacsinta tepsiben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dudki
Dudki Sun, 2012-09-23 09:15

Ez valami fantasztikusan néz ki! Én főzök a koleszban egy kis csapatra hétvégenként és mindig keresem az egyszerűen elkészíthető, de laktató kajákat (rengeteget tudnak enni....tényleg rengeteget!!! :)). Azt hiszem megvan a jövőheti ebéd! Köszönöm :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2012-09-26 12:44

Kedves Dudki!Örülök,hogy tetszik a recept.Ha sok éhes szájra sütsz-fözöl akkor gondolom több tepsivel készitesz..De igy sem lesz nagy melo,mert tényleg pikk-pakk elkészül:)Várom a beszámolót!Üdv:Mercedes

Dudki
Dudki Sun, 2012-09-30 16:19

Hatalmas sikert arattam vele! nagyon-nagyon finom volt! :) Én tettem egy adag darált húst is a töltelékbe, mert fiúknak főztem és reklamáltak, hogy nincs benne elég hús. Csak ajánlani tudom mindenkinek, finom és laktató! :) Köszi a receptért mégegyszer!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-22 18:41

Nagyokat nyelve nézegetem a képet, természetesen elmentettem, el fogom készíteni, köszönöm.:-O
Éva-Anyóca

811
tej 350 ml
tojás 3 db
finomliszt 150 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 200 g
vöröshagyma 1 nagy fej
füstölt szalonna 100 g
gomba 300 g
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek