Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült spárgás tészta

Csőben sült spárgás tészta
Csőben sült spárgás tészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kiindulási recept ez volt, csak aztán kicsikét elkalandoztam.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg tészta (fusilli)
  • 50 dkg zöldspárga
  • kevés vaj
  • pici cukor, só
  • 1 nagy tejföl
  • 15 dkg feta sajt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg csirkemell sonka
  • só, bors, petrezselyem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk vizet a tésztának forrni (jó nagy lábos legyen, hogy a spárga is beleférjen). Mikor forr, teszünk bele egy szűk evőkanál vajat, pici cukrot, és sózzuk.
  2. Közben eltávolítjuk a spárga fás részeit, és feldaraboljuk. Ha forr a víz, beletesszük a tésztát és a spárgát. (Aki roppanósabban szereti, az pár perccel később tegye hozzá a spárgát.)
  3. A sonkát felkockázzuk, a tejfölt kikeverjük, belemorzsoljuk a fetát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sonkát, összekeverjük, végül a trappista sajt egy részét (felét) reszeljük bele.
  4. Ha kész a tészta és a spárga, leszűrjük, egy kivajazott hőálló tálba öntjük. Rásimítjuk a tejfölös masszát, a maradék sajtot a tetejére reszeljük, és mehet is az előmelegített sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 204
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgás tészta sonkával csőben sütve, spárgás tészta sonkával és kétféle sajttal, tészta spárgával csőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!