Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült spenótos burgonya

Csőben sült spenótos burgonya
Csőben sült spenótos burgonya
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi sültek köreteként egyszerűen elkészíthetjük a csőben sült spenótos burgonyát. A főtt, karikára szeletelt burgonyát spenótos, tejszínes, tojásos öntettel leöntjük és összesütjük. Ennyi az egész. Lehetőleg friss spenótból készítsük. Aki húsmentes ételre vágyik, önálló fogásként, főételként is elkészítheti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek mellé, szeletelve kínáljuk, de önálló fogásként is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk.
  2. A spenótot alaposan megmossuk, megtisztítjuk és forró sós vízben 3-4 percig főzzük (blansírozzuk), majd lecsepegtetjük és felszeleteljük.
  3. A lisztet a tejjel, majd a tejszínnel jól kikeverjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük és hozzákeverjük a spenótot.
  4. Egy sütőtálat kivajazunk, belerakjuk a felkarikázott burgonya felét, ráöntjük a spenótos öntet felét, majd ismét burgonya, majd öntet következik. Sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 163
elküldve: 3
receptkönyvben: 179
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

spenótos burgonya, parajos burgonya sütőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus Fri, 2015-02-27 18:01

Próbáljátok úgy is ki, hogy a főzőtejszínt mascarponéval helyettesítitek, vagy fele-fele arányban keveritek. Nagyon finom!

329
burgonya 8 közepes db
spenót 30 dkg
tojás 3 db
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg