Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült spenótos nokedli

Csőben sült spenótos nokedli
Csőben sült spenótos nokedli
52 perc / előkészület: 15 perc főzés: 7 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertben nagyon szép idén a spenót termés. A tágabb családot vártuk vendégségbe, és még sokan közülük nem ettek spenótot. Gondoltam most vagy megszeretik, vagy megutálják. Ízlett nekik :-)

hozzávalók / 7 adag

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

ajánlat

Laktató egytálétel akár ebédre, akár vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. Először csak keveset öntsünk hozzá, mert lehet, nem lesz szükség a 2 dl-re. (Függ a tojás méretétől és a liszt fajtájától.) A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
  2. Lobogó, sós vízben kifőzzük a nokedlit és lecsöpögtetjük.
  3. A spenótleveleket alaposan megmossuk több léről, a középső vastag erét és a szárát letépjük.
  4. A fél dl vízben és az olajban pár perc alatt nagy lángon megfonnyasztjuk.
  5. Turmixban leturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a fokhagymát. Hozzákeverjük a tejfölt és a végén beleöntjük a tejet.
  6. Egy tálban a nokedlit és a spenótos mártást összeforgatjuk.
  7. Egy tepsit kikenünk margarinnal és beleöntjük a mártásos nokedlit. A tetejére reszeljük a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt elkezd barnulni.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 059
elküldve: 8
receptkönyvben: 164
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos nokedli sütőben sütve, tepsiben sült sajtos-spenótos nokedli, parajos nokedli sütőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

539
finomliszt 60 dkg
tojás 5 db
1 tk
víz 2 dl
spenót 15 dkg
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
1 csipet
bors 1 késhegynyi
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
tej 1 dl
vaj 1 ek
sajt 15 dkg