Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült tejszínes spárga

Csőben sült tejszínes spárga
Csőben sült tejszínes spárga
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárga nagyon finom, diétás étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Egy nagyon finom vacsora lehet egy kis salátával egy nehéz nap után. Vigyázzunk, hogy sose főzzük túl a spárgát, mindig maradjon kicsit ress, így benne maradnak az értékes vitaminok és ásványi anyagok.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először meghámozzuk a spárgát, és a végükből úgy 2 cm-t levágunk. Beledobjuk a cukros, sós, citromleves forrásban lévő vízbe, és 5 percig főzzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és megpároljuk kevés olajon.
  3. Elkészítjük a hamis besamelt úgy, hogy a hideg tejet feltesszük főni 1 ek liszttel. Amikor a liszt kezdi besűríteni a tejet, beleöntjük a tejszínt, és sűrű krémet főzünk belőle 1-2 perc alatt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a citrom héjával.
  4. A jénaiba belefektetjük a spárgákat, rászórjuk a fokhagymás-hagymás keveréket, meglocsoljuk a mártással és végül ráhintjük a felkockázott sonkát, a sajtot és a koktélparadicsomot.
  5. Előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép barna lesz. A végén kevés petrezselyemmel díszítjük. (Kiváló előétel vagy egy könnyű vacsora.) Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 230°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 988
elküldve: 14
receptkönyvben: 352
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kazsuba csőben sült spárgája, sonkás spárga csőben sütve, sütőben sült spárga, spárga sonkával és sajttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mano180
mano180 Tue, 2012-04-24 20:15

Kedves Katica!
Most ettem először spárgát,de hála Neked,az egyik kedvencem lett!!Isteni finom ez az étel!Nagyon köszönöm,hogy megosztottad velünk!:))

Shephard
Shephard Mon, 2012-04-02 00:06

Szia Katica :) Gondoltam megnézem a receptjeidet, ha már a levesed tetszett :) A spárga nekem egy kicsit mumus, bár nem tudom miért, még sosem mertem nekikezdeni, de ez a recept lehet rávesz majd, mert nagyon egyszerű és gyors, és szeretem a könnyű fogásokat :)

532
fehér spárga 500 g
koktélparadicsom 4 db
sonka 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 4 gerezd
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint