Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült tök

Csőben sült tök
Csőben sült tök
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökből nemcsak főzeleléket lehet készíteni, hanem ilyen finomságot is.

hozzávalók / 2 adag

A tökhöz

A tetejére

Az edény kikenéséhez

ajánlat

Forrón tálaljuk!  Jó étvágyat kívánok.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított tököt 1 cm szélesre, 2 cm hosszúra vágjuk.
  2. Majd sózott, ecetes vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és szitára téve jól lecsurgatjuk.
  3. A vajjal világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, tejjel felengedjük, simára keverjük. A rántásba tesszük a tojássárgáját, jól elkeverjük, megcukrozzuk, hozzáadjuk a puhára főzött tököt, és a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
  4. Kivajazzuk az ovális sütőedényt, morzsával megszórjuk és a kész masszát beleöntjük.
  5. A tetejét morzsával megszórjuk, kevés vajat teszünk rá.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, 15 perces sütés után reszelt sajttal megszórjuk, készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X15X5 cm
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 804
elküldve: 9
receptkönyvben: 343
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros-tejfölös sült tök, csőben sült kapros tök sajttal, tejfölös tök sajttal sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koroni
Koroni Mon, 2012-07-23 20:05

Kedves Marcsi! Délután találtam a receptedet és gyorsan meg is csináltam vacsorára. Én még tettem bele pár virslit felkarikázva. Nagyon jó lett :) Köszönjük a receptet. Veronika

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-07-24 18:41

Kedves Veronika!
Örülök, hogy elkészítetted, és ízlett, ezt a virslis dolgot én is kipróbálom.
Finom lehet az biztos.
Üdv: Marcsi

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2012-07-12 15:06

Kedves Marcsi !
Tökös receptet kerestem és találtam egy nagyon tököset, a Tiedet. Most készítettem el . Nagyon finom, így aztán el is mentettem. Köszönöm !
További jó recepteket kívánok.
Zoli

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-27 21:14

Kedves Marcsiséf!

Bocsánat az előbbi elírásért, másra is figyeltem...:-(

Szerinted lehet ez zsenge cukkiniből is majd? Azzal is ilyen fincsi ételt kapok? :-)
Éva-Anyóca

483
közönséges tök 60 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 2 evőkanál
ecet 2 ek
tej 1 dl
tojás 1 db
cukor 1 dkg
1 dkg
kapor 3 szál
sajt 5 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
vaj 1 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek