Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült töltött gomba Mártitól

Csőben sült töltött gomba Mártitól
Csőben sült töltött gomba Mártitól
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szépek voltak az óriásgombák szárai... A többi már a mozgásba lendült fantázia eredménye. Számomra is meglepően finom és nagyon variálható kis felfedezés!:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek, főételnek is alkalmas - jól variálható étek. Én (előételként)  vajas pirítóssal tálaltam, de pl. balsamico ecetes ruccolára v. egyéb más zöldsalátára "ágyazva" , stb.stb... még ízletesebbé lehet varázsolni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombák héját lehántjuk. A  tönköket kitörjük, tisztítjuk, apróra kockázzuk, egy közepes gerezd fokhagymát úgyszintén.
  2. Egy kis serpenyőben felhevítünk 1 ek olívaolajat, és ebben megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a fokhagymát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet. Egyidejűleg egy nagy serpenyőben felhevített olívaolajon megpirítjuk a gombafejeket. Előbb kalapjukkal felfelé, majd lefelé, így elpárolog belőlük a felesleges lé.
  3. Egy kis tálkában felverjük habosra a tojást. Hozzákeverjük az aprított  gombát, 2 ek reszelt ementálit, 2 tk sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, és krémesre összedolgozzuk egy villa, v. "mini" habverő segítségével.
  4. A gombafejekbe belekanalazzuk a tölteléket, egy-egy karika paradicsomot teszünk a tetejére. Egy tűzálló tálban egy kis olajat elkenünk, és ráültetjük a gombafejeket.
  5. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor megszórjuk meg egy kis reszelt ementálival.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 478
elküldve: 7
receptkönyvben: 143
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémsajtos töltött gomba, csiperke sajtkrémmel töltve, sajtos töltött gomba

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-10-19 22:13

Kedves Sziszi, nagyon szivesen. Örülök, hogy izlett, es annak is, hogy atvetted a trükköt.

Kellemes hetveget kivanok!

Marti

sziszi01
sziszi01 Sat, 2013-10-19 10:28

Szia!
kpróbáltam, nagyoin fincsi lett:-) a gombafejeket én eddig sohasem pirítottam meg, de ezután csak így csinálom! köszi a receptet
Sziszi

241
csiperkegomba 4 nagy db
tojás 1 db
krémsajt 3 dkg
ementáli sajt 3 dkg
fokhagyma 1 gerezd
majonéz 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 kis db
olívaolaj 2 ek