Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült ünnepi pulykacomb

Csőben sült ünnepi pulykacomb
Csőben sült ünnepi pulykacomb
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvelt sült ez a családban, vendégvárónak is gyakran készítem, mert amilyen finom, olyan problémamentes az elkészítése. Most Advent második vasárnapján került a gyertyákkal díszített asztalra.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek ajánlom egy már leközölt vereskáposzta receptemet, és ízlés szerint sült krumplit, krokettet, avagy krumpli-knödlit, amivel most én tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a combokat, majd leitatjuk őket. Éles, hegyes kés segítségével a nagyobb szálakra vágott fokhagymával megspékeljük. Sózzuk-borsozzuk, majd rákenjük a mustárt, és kézzel jól összedolgozzuk az egészet a combokon.
  2. Bő 2 kanál libazsírt felhevítünk egy serpenyőben, és minden oldalán elősütjük a húst. Jénai tálba helyezzük, megöntözzük a zsírral, a tetejüket megszórjuk majoránnával, és kb. 1 dl vizet öntünk alá.
  3. Lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Előbb 250 fokon tovább sütjük kb. 25 percig, majd 220 fokon porhanyós puhára pároljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 48 987
elküldve: 8
receptkönyvben: 281
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykacomb csőben sütve, sült pulykacomb, ünnepi pulykasült

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yakuza
Yakuza Sun, 2015-11-29 16:59

Szijja Márti! Imádjuk a recepted! Amióta (németbe) ismét kapható a pulykacomb (mivel nincs ám mindig:( már nem tudom Hányszor megsütöttem :-) Nem is nézelődők máshol, jobb úgy sincs ;-) Tényleg nagyon klassz! Szinte le esik a csontról és mégis ropogós a bőre! Köszönöm szépen még egyszer és a múltkori gyors válaszodat is Kellemes ünnepeket kívánok:-*

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-11-29 22:02

Szia Yakuza,

nagyon örülök, hogy ennyire megszerettetek ezt a (tenyleg fincsi) etelt, es annak is, hogy visszajeleztel - kedves vagy, köszönöm szepen!

Szeretettel kivanok en is kellemes ünnepeket: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2015-09-25 10:50

Szia! Kb. 1 ora, de idöközönkent megnezem, hogy hogy all a sültem, valtozo egy picit attol függöen is, hogy mekkora a comb. Parolas közben is szepen pirul különben, es csak a legvegen hagyom fedö nelkül pirulni meg egy kicsit. Üdv: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-08-11 19:49

Hüha, ez aztan a megtiszteltetes - nagyon örülök, hogy megnyerte tetszesedet a receptem! :)

Üdv: Marti

438
pulykacomb 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 késhegynyi
dijoni mustár 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
libazsír 2 ek