Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült zöldbab csemegekarajjal

Csőben sült zöldbab csemegekarajjal
Csőben sült zöldbab csemegekarajjal
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldbab imádó férjem kedvéért készült az étel. Kisfiam is szívesen falatozott belőle. Mondanom sem kell, hogy még aznap el is fogyott az egész tepsivel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
  2. A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, a tojássárgáját, majd pár percig még főzzük kevergetve.
  3. A tűzről levéve a tejfölt belekanalazzuk, és a sajt felét belereszeljük, a felvert tojásfehérjét beleforgatjuk, és sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint).
  4. Egy jénai tálat vagy egy tepsit olajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával.
  5. A zöldbab felét szépen elsimítjuk a jénaiban, ráfektetjük a karajszeleteket, majd a maradék zöldbab következik.
  6. Végül a mártást a tetejére csorgatjuk. A maradék sajtot ráreszeljük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 615
elküldve: 14
receptkönyvben: 554
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös tojásos zöldbab, rakott zöldbab karajjal, csőben sült zöldség

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hercegno4
hercegno4 Fri, 2014-04-11 13:29

Nagyon finom! En annyit modositottam, hogy kokusz zsirral csinaltam es tk liszttel. Ja es mozzarellaval!

csucsu73
csucsu73 Mon, 2012-06-04 04:30

Nagyon finom lett! Nagyon könnyű egyszerű, nem gondoltam volna de még a srácaim is imádják!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2012-06-04 08:50

Kedves Csucsu73, ennek igazán örülök és ha még a gyerkőcöknek is ízlett, akkor kész főnyeremény. :-) Köszi, hogy kipróbáltad. Szép napot! Üdv, Andi

FMarcsi91
FMarcsi91 Tue, 2012-05-22 17:54

sziasztok nagyon finom lett, de nekem sülés után lé keletkezett alatta, pedig egy egész éjszaka a babot lecsepegni fére tettem,de igyis fincsi volt.Köszi a receptet.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-05-22 20:57

Kedves FMarcsi91, örülök, hogy ízlett és hogy kipróbáltad. Én akkor jártam egyszer így egy sima rakott zöldbab készítésekor, amikor nem a megszokott krémes tejfölt használtam. Egyes tejfölök elég sok levet eresztenek. Talán ez okozhatta. Szép estét! Üdv, Andi

frilar
frilar Wed, 2012-05-09 12:48

Nagyon finom lett !!!!! Ma ez volt az ebéd :-) Köszi a receptet :o)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2012-05-09 20:22

Kedves Frilar, Nagyon örülök, hogy ízlett. :-) Kedves egészségetekre. Szép estét. Üdv, Andi

nutria
Asszonycicc / nutria Tue, 2012-05-08 17:32

Hm, finoman hangzik. Igaz, párom nem szereti a zöldbabot, de magamat lehet, hogy meglepem ezzel. :D Aztán ki tudja, talán ő is elcsábul. Egyszer készítettem egy másfajta rakott zöldbabot és ízlett neki.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-05-08 20:40

Kedves Nutria, Tényleg fincsi. Próba szerencse, lehet Párod megkedveli. :-) Jó sütögetést és szép estét! Üdv, Andi

608
zöldbab 1 kg
felvágott 15 dkg
tejföl 450 g
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
margarin 4 dkg
finomliszt 2 evőkanál
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek