Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csoda kifli

Csoda kifli
Csoda kifli
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, leveles, porhanyós vendégváró kifli. Sokáig eláll.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

ajánlat

Vendégek fogadására kiválóan alkalmas süti.
Kemény állagú lekvárral vagy éppen gesztenyemasszával is tölthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, pici sóval, majd beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt és összeállítjuk, hogy könnyű, lágyabb tésztát kapjunk. Ha kell, egy kevés tejet is adhatunk hozzá.
  2. Az összeállított tésztát négy felé vesszük, téglalap alakúra formáljuk, egyenként kinyújtjuk fél cm vastagra, olvasztott zsírral megkenjük, lazán feltekerjük, és addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A töltelékhez a diót és a mákot ledaráljuk, a tojásfehérjét felverjük kemény habbá és felét a ízesített (cukrozott) dióhoz, a másik felét az ízesített (cukrozott) mákhoz lazán hozzákeverjük.
  4. A feltekert rudakat másfél cm-es darabokra vágjuk (1 rúdból kb. 18-20 db lesz).
  5. A másfél cm-es darabokat a vágott oldalára fektetjük, és egyenként kinyújtjuk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon.
  6. Majd megtöltjük, lazán feltekerjük és kiflivé formázzuk.
  7. Olvasztott zsírral vékonyan kikent tepsibe rakjuk és megsütjük.
  8. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.
  • tepsi mérete: 2 db gáztepsi cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 51 809
elküldve: 8
receptkönyvben: 407
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Benkő Károlyné

Mióta szakács: 2010.01.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szalon kifli, leveles kifli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirtilcica
mirtilcica Sun, 2012-10-28 13:10

Kedves Benkő Károlyné! A recept tökéletes! Tegnap megsütöttem és egy pillanat alatt elfogyott. Ma kétszeres adagot készítettem. Isteni finom lett! Annyit változtattam a recepten, hogy egy kevés porcukrot tettem a tésztába is, mert a férjem nagyon édesszájú :)! Köszönet a remek receptért és a pontos, részletes leírásért!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-02 20:54

Hmmmm, ez isteni lehet! :) Olyasmi, mint a hókifli?

1731
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 25 dkg
tejföl 2.5 dl
mangalica zsír 1 ek
1 csipet
dió 15 dkg
mák 15 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 4 ek
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag