Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csodakifli 2.

Csodakifli 2.
Csodakifli 2.
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta az eszemet tudom, nem múlhat el karácsony, húsvét, vagy bármilyen családi ünnep enélkül a süti nélkül.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, a sót és jól összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.  
  3. 6 cipóra osztjuk a tésztát, ezeket vékonyra nyújtjuk, lezsírozzuk, és feltekerjük. Kb. 2 ujjnyi széles karikákra vágjuk, a vágási felületekre fektetve ezeket is egyesével kör alakúra nyújtjuk.
  4. A töltelékhez a tojásfehérjét keményre verjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a végén pedig laza mozdulatokkal beleforgatjuk a darált diót.
  5. Mindegyik „palacsinta” közepénél kicsit feljebb teszünk egy jó nagy adag diós tölteléket, a tetejét ráhajtjuk, magunk felé lazán, nyomkodás nélkül feltekerjük és kifli formájúra hajtjuk.
  6. Előmelegített sütőben 10 perc alatt készen van. Figyelni kell, amint színesedni kezd a tészta, ki is vehető.
  7. Még melegen porcukorba forgatjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 982
elküldve: 2
receptkönyvben: 342
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós kiflik, dióhabos kiflik

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pamelie
pamelie / pamelie Sun, 2011-09-11 16:41

Szia! Nem elírás, kell bele ennyi, ha "normális" méretű kifliket szeretnél. Nagyon vékonyra kell nyújtani, zsírozás előtt és a töltés előtt is, az előbbi kb. fél, az utóbbi kb. 1 cm vastag legyen. Nagyjából 30 -40 db lesz belőle, attól függően, hogy mennyire nyújtod vékonyra.
Üdv: Gabi

landrea
landrea Sun, 2011-09-11 09:59

Kb. hány darab ( vagy hány tepsivel) lesz belőle? Nem elírás az 1 kg dió?
Milyen vékonyra nyújtod??? Köszi! Andi

1718
finomliszt 60 dkg
mangalica zsír 25 dkg
tejföl 4 dl
tojássárgája 4 db
1 csipet
tojásfehérje 7 db
cukor 30 dkg
dió 1 kg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg