Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csodakifli 3.

Csodakifli 3.
Csodakifli 3.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves idős rokonomtól tanultam ezt a finom süteményt még fiatalasszony koromban, és azóta is ez az egyik legkedvesebb aprósüteményem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az én legkedvesebb töltelék ötletem:  házi baracklekvárba citromhéjat reszelek, és darát diót keverek bele.
Ettől a lekvár jó sűrű lesz, és nem folyik ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk.
  2. A tésztából 6 cipót formázunk.
  3. A cipókat 3-4 mm vastag téglalapokra nyújtjuk.
  4. A téglalapokat felsodorjuk, mintha beiglit készítenénk.
  5. Minden rúdból 10 db kis korongot vágunk le.
  6. A korongokat nyújtófávall kb. 5 cm-es, köralakú lapokká nyújtjuk. Nyújtáskor a korongok csigavonala szemben legyen velünk. Ettől a trükktől olyan a tészta, mintha hajtogattuk volna.
  7. Megtöltjük őket a töltelékkel, és félbehajtjuk. A széleket jól összenyomjuk, hogy a töltelék ki ne folyjon. Tölthetjük lekvárral, gesztenyével, mákkal, dióval stb.
  8. Közepesen meleg, előmelegített sütőben sütjük. Több tepsi lesz belőle.
  9. Ha megsült, még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  10. Sokáig friss marad, nem kell dobozba zárni.
 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: gáztepsi cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 425
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tücske

Mióta szakács: 2011.01.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes töltött kifli, lekváros-diós aprósütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sekukriszti
sekukriszti Wed, 2012-11-14 14:47

Tegnap készítettem el ezt a kiflit, gesztenyével töltöttem, tökéletes lett a tésztája és nagyon finom!
Tényleg csodakifli!

Narcissza
Narcissza Thu, 2012-01-12 15:57

Szia, én ezt megsütöttem pár hónappal ezelőtt, nagyon-nagyon finom lett. Most készülök újra megsütni:) Olvastam, hogy sokáig eláll, hétvégén érkező vendégeknek sütöttem szerdán! , de még aznap elfogyott, pedig rögtön dupla adaggal kezdtem. Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-22 18:31

köszi a receptet, megcsináltam, bár nekem nem lett valami jó (itt megjegyezném, hogy kezdő szakács vagyok) szerintem kevés cukrot tettem a töltelékbe... nembaj,majd legközelebb jobban sikerül! :)

Tücske
Tücske / Tücske Thu, 2011-02-17 11:47

Kedves csapat !
Nagyon kellemes meglepetésként ért az üzenetetek! Köszönöm szépen, és mindenkinek jó sütögetést
kívánok!

Tücske
Tücske / Tücske Thu, 2011-02-17 11:43

Kedves Magdolna! Ezt a dolgot úgy képzeld el, mintha egy szelet beiglit lefektetnél magad elé.
Látod benne a töltelék csigavonalát. Ugyanilyen szeleteket vágsz a tésztából is . Magad elé fekteted
őket, és kis korongokat nyújtasz belőlük.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-02-17 09:23

Kedves Tucske!
Tiéd lett 2011. február 16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Magdolna
Magdolna Thu, 2011-02-17 08:01

Légy szíves írd meg, hogy mit jelent a korongok csigavonala szemben legyen velünk. Köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-16 21:56

Nagyon jól néz ki, hétvégén el is készítem.
Van itthol házi szilvalekvár ugyhogy azt gondoltam
azt teszek bele.
Köszi a receptet.
Üdv.: Edo

808
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 4 db
vaj 25 dkg
porcukor 5 dkg
tejföl 1 dl
1 csipet
lekvár/ dzsem 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag