Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csodás epres joghurttorta

Csodás epres joghurttorta
Csodás epres joghurttorta
38 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyű és epres sütire vágytam. A neten találtam a receptet, és mindenki nagyon meg volt elégedve vele! :) Biztosan ki fogom próbálni másfajta gyümölccsel is!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük jól össze egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint, majd öntsük hozzá a joghurtot. Állandó keverés mellett forraljuk fel, és utána rögtön húzzuk le a lángról!
  2. Hűtsük langyosra. Közben a tejszínből verjünk habot. A kemény habba keverjük bele óvatosan a langyosra hűlt joghurtos keveréket. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát, és öntsük bele a joghurtos habot.
  3. Tegyük be a hűtőbe, míg meg nem szilárdul. Halmozzunk a tetejére gyümölcsöt, a legjobb ha olyat választunk, amilyen a joghurt is.
  4. Készítsük el a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint, és öntsük langyosan a gyümölcs tetejére. Jól hűtsük le tálalás előtt!
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 247
elküldve: 11
receptkönyvben: 301
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Yolika

Mióta szakács: 2012.05.06.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

könnyű epres joghurttorta, epres joghurttorta, tejszínes joghurttorta eperrel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laci0305
Laci0305 Sat, 2015-02-28 21:01

Köszönöm a receptet,igaz én barackkal csináltam de nagyon finom lett.

fülöpanikó
fülöpanikó Mon, 2012-05-21 07:23

Köszi, nem tudom miért olvastam a sütőt, tegnap este jöttem rá, hogy valószínű elolvastam:-)) természetesen a hűtőbe tettem be, csak én még sütöttem hozzá piskótát, alulra és felülre és a biztonság kedvéért a tejszínhabba tettem habfixálót, a krémbe pedig epret. Nagyon finom lett:-))

yolika
Yolika / yolika Mon, 2012-05-21 18:08

Nagyon örülök, hogy ízlett! :) milyen kreatív vagy! A piskótás megoldáson én is gondolkodtam, legközelebb úgy készítem!
Üdv
Yolika

fülöpanikó
fülöpanikó Sun, 2012-05-20 11:25

a tejszínes -joghurtos krémet ha beteszem a sütőbe, akkor meg fog szilárdulni? a tejszín meleg hatására nem olvad meg?

yolika
Yolika / yolika Sun, 2012-05-20 18:13

Kedves Fülöpanikó!

Miért akarod berakni a sütőbe? Ezt hűtőbe kell rakni és ott fog megszilárdulni. Meleg hatására meg fog olvadni sajnos.
Üdv
Yolika

yolika
Yolika / yolika Mon, 2012-05-14 17:08

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon szépen köszönöm! Kérlek számolj majd be a végeredményről, mert nagyon kíváncsi vagyok! Nyugodtan próbáld ki más gyümölccsel is! :)

Yolika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-14 11:05

Mesés! :-))
Nyami, -várom a saját epret, és a napfényt, hogy beérjenek !!! :-))
Elmentettem, köszönöm.
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

336
gyümölcsjoghurt 5 dl
habtejszín 4 dl
zselatin 2 ek
cukor 20 dkg
tortazselé 1 csomag
eper 30 dkg
vaj 1 ek