Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csoki mousse 4.

Csoki mousse 4.
Csoki mousse 4.
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudomásom szerint a csokoládé mousse Svájcból származik. Az elkészítés során nagyon kell figyelni a csoki hőmérsékletére. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én többször használok nugát csokoládét, könnyebb vele dolgozni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit feldaraboljuk, és vízgőz fölött, kb. 35 fokon olvasztjuk meg.
  2. A tojássárgákat a porcukorral és a rummal habosra keverjük vizgöz fölött utána habvarövel hidegre keverjük
  3. A tejszínt habosra felverjük.
  4. Tojáshabot és a csokit összekeverjük.
  5. A felvert tejszinhabot azonnal hozzáadjuk.
  6. Hütöben kb 1-2 óráig állni hagyjuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 637
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

krisz

Mióta szakács: 2010.06.23.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
konyha: svájci
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

étcsokoládé mousse, chocolate mousse, csokoládé mousse, étcsoki mousse

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-17 14:13

Na elkészült. Két gondom is van vele. Egyrészt a tojás sárgáját mikor vertem gőz fölött, a fele ráragadt az edény oldalára, amit súrolóval is elég nehezen lehetett leszedni. Nem bánom különösebben ezt a vízgőz felett verést, mert kicsit legalább megfő, és nem kell nyersen enni a tojást, amitől ugyanis meglehetősen undorodom, de hogy lehetne ezt a ragadást megakadályozni szerinted? Másrészt pedig a csoki nagyon bekeményedett a tojástól, ahogy levettem a gőzről amúgy is egyből elkezdett visszakeményedni, így fel kellett hígítanom kb fél dl tejszínnel, hogy tudjak vele tovább dolgozni, de még a végeredmény így is kemény lett. Ahogy a lányom mondta: - Ezt a habot rágni kell.
Épp ma készítettem még egy másik ilyen habot is erről az oldalról, csak fehér csokiból, ám ott az egész tojást kellett hozzáadni a csokihoz - gőz felett -, nem csak a sárgáját, és úgy tökéletes mousse állagú lett. Biztos, hogy ehhez csak a sárgája kell ?
Egyébként az íze nagyon finom.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-17 09:31

Végre egy olyan csokimousse, amit nem nyers tojással kell(ene) enni...!!!! Ki fogom próbálni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-25 17:41

Nem teljesen világos, azt írod, hogy....a habveréshez ne használjunk habverőt inkább habkártyát .. Azt még érteném, hogy esetleg ne a géppel verjük hanem kézzel, de a habkártyával
hogy verűnk habot?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-25 17:40

Nem teljesen világos, azt írod, hogy....a habveréshez ne használjunk habverőt inkább habkártyát .. Azt még érteném, hogy esetleg ne a géppel verjük hanem kézzel, de a habkártyával
hogy verűnk habot?

366
étcsokoládé 120 g
tojássárgája 2 db
porcukor 20 g
habtejszín 2 dl
rum 1 ek