Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csoki-puncstorta ballagásra

Csoki-puncstorta ballagásra
Csoki-puncstorta ballagásra
120 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztlányom ballagására készítettem ezt a tortát.

hozzávalók / 12 adag

Alsó piskóta:

Felső piskóta:

  • 6 tojás
  • 3 dl cukor
  • 4 dl liszt
  • 7 ek olaj
  • csipet só
  • fél cs sütőpor
  • 2 adag fondant

​Csokis krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 2 tábla ét tortabevonó
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Puncs krémhez:

  • 1 cs puncs ízű puding
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Vajkrém (egy torta bevonásához):

  • 25 dkg puha margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-5 ek tej vagy tejszín
  • 50 dkg porcukor 
  • csipet só (ami megtörheti az édes ízét a krémnek, de ez kihagyható)
Szólj hozzá!

elkészítés

Alsó torta:

  1. tojások fehérjét fölverjük a sóval kemény habbáhozzáadagoljuk cukrotsárgájátaz olajat, sütőport. Addig keverjük, míg a sárgája és az olaj teljesen elkeveredik. 
  2. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  3. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Sütési mód: alul-felül sütésen 175 fok.

Csokis krém:

  1. 6 dl tejben 6 kanál lisztet sűrűre főzünk, még langyosan hozzákeverünk 2 tábla ét tortabevonót. Mikor teljesen kihűlt 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra verünk, és a csokis krémhez adjuk.
  2. Kettévágjuk a piskótát, megtöltjük a krémmel, kivéve a külsejét.

Felső torta:

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, hozzáadagoljuk a sárgáját, a cukrot, az olajat, a sütőport. Addig keverjük, míg a sárgája és az olaj teljesen elkeveredik, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  2. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Sütési mód: alul-felül sütésen 175 fok.

Puncskrém:

  1. 3 dl tejben 1 cs puncs ízű pudingot megfőzünk, mikor kihűlt, 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral kihabosítunk, és a pudinghoz adjuk.
  2. 3 felé vágjuk a tortát, és megtöltjük a pudinggal. Szintén kihagyjuk a külsejét.

Vajkrém:

  1. Az alapanyagokból mixerrel folyamatos keveréssel sűrű krémet keverünk, szükség esetén adható hozzá folyadék, hogy jól lehessen kenni. Jó minőségű krémhez minimum 10 perc keverés szükséges. 
  2. Ezzel a krémmel megkenjük a torták külsejét, teljesen beborítjuk. Ez az adag egy tortára való mennyiség, én így dupla adagot csináltam.
  3. Miután mind a két torta bevonása megtörtént, utána 2 órára hűtőbe tesszük, hogy dermedjen meg a vajkrém rajta.

Összeállítás, díszítés:

  1. Ezután beborítjuk fondanttal külön-külön a két tortát. (Összerakásnál nem használtam az emeleteknél tartókákat, mielőtt rátettem volna a fölső szintet, az alsót megkentem tojásfehérjével.)
  2. Ráhelyezzük a díszeket, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 406
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szaloki.rita

Mióta szakács: 2013.06.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ünnepi csoki- és puncskrémes torta, ünnepi emeletes krémes torta, torta csokoládés és puncs ízű krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!